Cinquena onada

Alemanya declara Espanya com a zona de risc per Covid

  • La mesura entra en vigor el diumenge 11 de juliol

Alemanya declara Espanya com a zona de risc per Covid

ADRIÀ RIUDAVETS

1
Es llegeix en minuts

El Govern d’Alemanya ha inclòs aquest divendres tot Espanya a la llista de regions de risc per Covid, el menor dels seus tres nivells d’alerta, a causa de l’avanç de contagis per la cinquena onada de la pandèmia de coronavirus, segons ha anunciat el ministre d’Exteriors del país germànic.

La inclusió a la llista de regions de risc –al contrari que les qualificacions de «risc per alta incidència» i «risc per variant perillosa»– no té repercussions directes per als turistes alemanys que estiguin a Espanya o planegin viatjar a Espanya en els pròxims dies. La mesura entrarà en vigor l’11 de juliol.

Un dels criteris clau perquè Alemanya declari zona de risc una regió és que la incidència acumulada en set dies superi els 50 casos per cada 100.000 habitants.

Notícies relacionades

Fins ara estaven considerades zones de risc Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Euskadi i Ceuta. Les Balears i les Canàries, les dues principals destinacions dels turistes alemanys a Espanya, no estaven considerades zones de risc.

La decisió d’Alemanya arriba després que França desaconsellés als ciutadans viatjar a Espanya per l’elevada incidència i el flagell de la variant delta, especialment entre els joves que encara no s’han vacunat.