Segons mitjans alemanys

Alemanya requalificarà Espanya com a zona d’alt risc de Covid

  • Els viatgers sense la pauta completa de vacunació o recuperats de la malaltia quedaran en quarantena a l’ingressar a Alemanya per un període de 10 dies

Alemanya requalificarà Espanya com a zona d’alt risc de Covid
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern alemany es disposa a requalificar Espanya, així com els Països Baixos, com a zona d’alt risc de contagis amb la Covid-19, segons informa avui el diari berlinès ‘Morgenpost’.

En cas de confirmar-se la notícia, implicaria que els viatgers sense la pauta completa de vacunació o recuperats de la malaltia quedaran en quarantena a l’entrar a Alemanya per un període de 10 dies, que es podria reduir a cinc si al cinquè dia es presenta una prova PCR negativa.

Alemanya ja va situar Espanya com a zona de risc simple al juny, una categoria que no implicava a la pràctica conseqüències per als viatgers.

La revisió de la qualificació de zones de risc s’anuncia oficialment els divendres de manera habitual. Es regeix pels criteris de l’Institut Robert Koch de virologia (RKI), que a continuació assumeix i implementa Ministeri d’Afers Estrangers.

La mateixa cancellera, Angela Merkel, va alertar aquest dijous de la «preocupant dinàmica» que representa l’augment continuat i recent de noves infeccions de Covid-19 i va instar la població a vacunar-se. «Cada vacuna és un pas de tornada a la normalitat», va valorar la cancellera, que va insistir que l’objectiu de les autoritats és evitar una sobrecàrrega del sistema sanitari alemany com a conseqüència d’un nou increment dels contagis.

Merkel va recordar que el creixement de casos que registra Alemanya en els últims dies és «exponencial» i va demanar a la població que continuï respectant les mesures de precaució, com l’ús de mascaretes i el manteniment de les distàncies, per evitar que es disparin els contagis.

L’advertència de Merkel arriba després que el RKI confirmés aquest dijous el continuat augment de nous contagis de Covid-19, fins als 12,2 casos setmanals per cent mil habitants.

Notícies relacionades

Fa unes setmanes, s’havia aconseguit rebaixar el nivell als cinc casos en set dies, però a partir d’allà va començar a pujar de nou, de manera fins ara lleu, però continuada.

El màxim nivell a escala d’un ‘land’ es registra ara a la ciutat estat de Berlín, amb 22,5 casos. A partir d’una incidència acumulada de 35 casos es comencen a adoptar mesures especials restrictives a escala territorial.