La lluita contra la pandèmia

Espanya supera els 25 milions de vacunats contra la Covid-19

  • Es compleixen les previsions del Govern: el 52,8% de la població ja té la pauta completa

Espanya supera els 25 milions de vacunats contra la Covid-19

Àngel García

1
Es llegeix en minuts
EFE

Espanya supera els 25 milions de ciutadans amb la pauta completa de la vacuna de la Covid-19 (52,8% de la població) i compleix així el càlcul del Govern sobre el ritme d’immunitzats per aquestes dates, enmig del repunt de casos de la cinquena onada de la pandèmia.

L’informe del Ministeri de Sanitat fet públic aquest dijous indica que 30.217.311 persones, el 63,7% de la població, ja té inoculada almenys una dosi i d’aquest còmput, 25.060.958 estan immunitzats amb la vacuna completa.

Notícies relacionades

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha congratulat en un tuit d’haver arribat a aquesta «nova fita» de la campanya de vacunació. «Avancem imparables cap al nostre objectiu: la immunització col·lectiva», ha destacat.

Gran part de les comunitats autònomes ja han aconseguit inocular amb la doble dosi més de la meitat de la seva població; amb el País Valencià, que acaba de superar el 50% de població amb la protecció completa, ja són 13 les comunitats amb més de la meitat de la població immunitzada (Catalunya, Astúries, Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, Navarra, el País Basc, Aragó, Cantàbria, La Rioja, Andalusia i Castella-la Manxa).