La lluita contra la pandèmia

Així avança la vacunació de la Covid a Catalunya: dades i última hora

Una mujer se vacuna en el recinto ferial de Montjuïc, el pasado día 2.

Una mujer se vacuna en el recinto ferial de Montjuïc, el pasado día 2. / Efe / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

La meitat dels ciutadans d’entre 40 i 49 anys ja té la primera vacuna contra la Covid-19, xifra que descendeix al 3,4% en el cas dels de 35 a 39 anys, recentment incorporats a la campanya.

Segons les dades actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut, 3.729.590 catalans han rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus (47,6% %) i 2.321.147 la pauta completa (29,6%).

La immunització avança molt ràpid en la dècada de 40 a 49 anys, amb un 49,95% ja amb la primera punxada administrada: està més avançada la part alta de la franja (61,1% entre els de 45 i 49 anys té la primera dosi) i menys la baixa, que es va incorporar més tard (38,8% entre els de 40 i 44 anys).

La setmana passada es va obrir el nou grup de 35 a 39 anys i ja un 3,4% ha rebut la primera dosi.

En el grup de 50 a 59 anys, vacunats sobretot amb Pfizer o Moderna (amb intervals d’unes tres setmanes), la cobertura està avançada: el 78,2% té una primera punxada i el 52,6% ha completat la pauta.

Entre els de 60 i 69 anys, la cobertura és molt alta en primera dosi (84%) i menys entre els quals han completat la pauta (17,2%).

Aquest percentatge no obstant va creixent aquests dies ja que s’està duent a terme l’administració de segones dosis d’AstraZeneca, una vacuna que s’està injectant amb un intervals de 10-11 setmanes, més llargs que el de Pfizer (tres setmanes).

A partir dels 70 anys, vacunats aquests sí majoritàriament amb Pfizer, la vacunació està pràcticament acabada: per sobre del 92,4% en primera dosi i el 90,8% té pauta completa.

Entre els treballadors essencials, han sigut vacunats amb la pauta completa el 61,3 % i el 80,6 % tenen la primera injecció.

TOT SOBRE LA VACUNA DE LA COVID

-¿Quines vacunes de la Covid es posen a Espanya? Tipus i efectes secundaris

-Vacuna d’AstraZeneca: efectes secundaris, d’on és, efectivitat i dosis

-Vacuna de Pfizer: efectes secundaris, d’on és, efectivitat i dosis

-Vacuna de Janssen: efectes secundaris, d’on és, efectivitat i dosis

-Vacuna de Moderna: efectes secundaris, d’on és, efectivitat i dosis

-Vacuna Sputnik: efectes secundaris, d’on és, efectivitat i dosis

-Efectes secundaris de la vacuna de la Covid: ¿Quan apareixen i quant duren?

-Així és el pla de vacunació Covid a Catalunya: calendari, grups...

Notícies relacionades