La lluita contra la pandèmia

Catalunya entra a la zona de màxima alerta al mapa de la UE sobre el virus

  • És la tercera regió de la Unió amb la incidència setmanal de Covid-19 més elevada

barcelona/a.jpg

barcelona/a.jpg

1
Es llegeix en minuts
ACN

Catalunya ha entrat a la zona de màxima alerta pels contagis de coronavirus al mapa de la Unió Europea sobre la pandèmia, segons les dades publicades aquest dijous pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en les seves sigles en anglès).

L’1 de juliol passat, el territori català ja es va tenyir de vermell al mapa de l’ECDC després de registrar una incidència a 14 dies de més de 150 casos per 100.000 habitants. Dues setmanes després, Catalunya ha passat del vermell al vermell fosc al superar els 500 casos per cada 100.000 habitants. Entrar en aquest àrea de risc màxim implica que la UE recomana als seus ciutadans no viatjar a aquesta zona.

Notícies relacionades

Catalunya és la tercera regió de la UE amb la incidència setmanal de Covid-19 més elevada: 722 casos per cada 100.000 habitants en els últims 15 dies. Per davant, només hi ha Kypros, a Xipre, amb 1.126 casos, i l’Algarve, a Portugal, amb 795. Precisament aquesta elevada incidència ha portat el Govern a aprovar un toc de queda nocturn per a 161 municipis.

La situació també ha empitjorat en altres punts de l’Estat espanyol com Castella i Lleó i Navarra, que han entrat en zona de màxima alerta. La resta d’Espanya es manté en nivell vermell.