La lluita contra la pandèmia

França demana un test negatiu de 24 hores per a no vacunats que tornin d’Espanya o Portugal

  • La previsió és que la mesura entri en vigor aquest cap de setmana

Controles en la AP-7

Controles en la AP-7 / ICONNA / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
France Presse

França sol·licitarà a totes les persones no vacunades que tornin al país d’Espanya i Portugal una prova Covid negativa de menys de 24 hores. Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari d’Estat francès per a Assumptes Europeus, Clément Beaune.

«Per als que no estan vacunats, quan tornen d’Espanya i Portugal cal fer una prova de menys de 24 hores, perquè la situació en aquests països és difícil», ha explicat Beaune, que ha precisat que «la mesura hauria d’entrar en vigor aquest cap de setmana».

Fins ara, per entrar a França des d’Espanya i Portugal era necessària una prova PCR negativa de menys de 72 hores o una prova antigènica de 48 hores.

Notícies relacionades

El 8 de juliol passat, Beaune ja va aconsellar als francesos «evitar Espanya i Portugal» a causa del fort augment dels casos de Covid-19 en els dos països. El seu missatge va ser després matisat pel ministre d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, que simplement va demanar als francesos que es vacunessin abans de creuar el Pirineu.

Espanya ha patit altres revessos en les últimes hores des del punt de vista turístic a causa precisament al repunt de casos: el turoperador TUI ha cancel·lat tots els seus viatges des dels Països Baixos a les Balears i les Canàries i el Regne Unit ha tornat a posar les Balears en la llista ambra, amb quarantena per a no vacunats.