La pandèmia a Catalunya

La llista de municipis catalans amb toc de queda es revisarà cada set dies

  • El Govern amplia a 161 les localitats on hi haurà confinament nocturn

  • L’Executiu dona per fet que la mesura durarà almenys tres setmanes

La llista de municipis catalans amb toc de queda es revisarà cada set dies
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La llista de municipis catalans que tindran toc de queda, aquest dijous ampliada a 161 localitats (3 més que la llista inicial), s’anirà revisant cada 7 dies per anar adaptant-la a la realitat de la pandèmia. El criteri al qual respon aquest confinament nocturn és el de poblacions de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada superior a 400 casos per 100.000 habitants.

Els 3 municipis afegits a la llista inicial són Altafulla, Santa Cristina d’Aro i Caldes d’Estrac a causa de l’augment de la incidència de l’afectació de la Covid.

Al principi, el Govern demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un toc de queda per un període de 7 dies prorrogables i revisable, pel qual poden afegir o caure municipis de la llista segons l’impacte de la Covid en aquestes localitats, i el tribunal haurà de donar el seu aval cada setmana.

Notícies relacionades

La previsió de l’Executiu de Pere Aragonès és que el confinament nocturn duri almenys tres setmanes, tot i que no n’ha concretat quantes. És segur que el Govern demanarà una pròrroga per a una altra setmana, perquè amb només set dies no serà possible revertir la situació, segons ha explicat la portaveu Patricia Plaja, que ha evitat concretar si aquesta situació es podria prolongar durant tot l’estiu.

«Tot i que es demani inicialment per una setmana, en aquell període no serà possible revertir unes dades més que pèssims. No puc acotar el termini, però segur que aquesta setmana, la que ve i la següent», ha dit Plaja a preguntes sobre la durada del toc de queda. «Tant de bo pogués dir que serà breu, això només ho marcaran les dades», ha dit abans d’advertir que «cal ser molt clars, les dades són molt dolentes, la situació és crítica».