A la plaça d’Hondures

Nova agressió homòfoba a València: dos joves reben una pallissa

A finals de juny ja es va produir una agressió homòfoba a la mateixa zona de la ciutat

Nova agressió homòfoba a València: dos joves reben una pallissa

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts

Dos joves van rebre una brutal agressió homòfoba a la plaça d’Hondures de València dissabte a la nit. L’Alejandro i un amic seu, tots dos de 21 anys, es trobaven en companyia d’unes amigues prenent unes cerveses en aquesta zona d’oci de la ciutat, segons ha relatat una de les víctimes el diari ‘lamarea.com’

La nit transcorria tranquil·lament fins que un grup de joves se’ls va acostar per demanar-los diners, i l’Alejandro els va respondre: «De diners no en tinc, però tinc un bon cul». L’agressor, davant la contestació i «veient que jo era homosexual, s’ho va prendre com una ofensa horrible» i va començar a llançar insults homòfobs anomenant-lo «maricon».

Les amigues de les víctimes van intercedir en la situació i van aconseguir que l’agressor se n’anés tot i que, un minuts després, més d’una desena de persones van tornar per començar a pegar l’Alejandro i el seu amic, també homosexual, mentre els insultaven amb desqualificacions homòfobes.

Segons relata l’agredit, tots dos van rebre cops al cap i al seu amic, que va aconseguir escapolir-se de la pallissa en algun moment, li van robar una ronyonera i el telèfon mòbil.

Notícies relacionades

Des d’Orienta, oficina d’atenció al col·lectiu LGTBI+ de la Generalitat Valenciana, asseguren a Levante-EMV que ja estan atenent el jove agredit tot i que ha rebutjat l’atenció psicològica perquè «assegura que es troba bé». Demà, dimecres, aquest jove té concertada una cita amb un advocat per estudiar si presenta una denúncia.

Una altra agressió homòfoba fa 20 dies

Fa tot just 20 dies una altra agressió homòfoba va tenir lloc en aquesta mateixa zona de València. Un menor de 17 anys, Eric Andrés, va ser agredit a la plaça d’Hondures de València, quan dos nois d’uns 20 anys li van partir una cella i el van colpejar a terra per la seva orientació sexual. El seu amic es va poder escapolir d’un dels nois, però Andrés va caure a terra del cop de puny i allà és on el van agredir entre dues persones. Ràpidament, diverses amigues van alertar la resta de persones de la plaça d’Hondures, però quan hi van arribar els agressors se n’havien anat, segons Andrés. Minuts després hi va arribar una patrulla de policia, que el va traslladar perquè li donessin atenció mèdica.