La lluita contra la pandèmia

Balears exigeix a l’Estat controls estrictes als britànics que viatgin a les illes

  • La presidenta Armengol reclama proves en origen i més vigilància en port i aeroports

Balears exigeix a l’Estat controls estrictes als britànics que viatgin a les illes
Balears exigeix a l’Estat controls estrictes als britànics que viatgin a les illes

/

2
Es llegeix en minuts

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha reclamat a l’Estat que «protegeixi la bona situació sanitària de les Balears» i que exigeixi, a través dels ministeris de Sanitat i Afers Exteriors, proves en origen als turistes britànics que viatgin a les illes i que fixi controls d’entrada «estrictes i segurs» en ports i aeroports.

Armengol s’ha expressat així a través del seu compte de Twitter, després que el Regne Unit hagi inclòs les Balears en la seva llista verda de viatges, cosa que suposa que els turistes britànics que tornin al país no s’hagin de sotmetre a una quarantena.

En la mateixa línia, el portaveu de l’Executiu autonòmic i conseller de Turisme, Iago Negueruela, demanava al Govern d’Espanya que estableixi i vetlli pel compliment dels controls sanitaris previstos en aeroports i ports de les Balears en vista de l’arribada de milers de turistes internacionals a les Balears en les pròximes setmanes, inclosos els britànics.

Avui Balears és la «destinació turística més segura del Mediterrani», però «la Covid-19 no s’ha superat», ha afirmat el portaveu del Govern, que ha insistit en la responsabilitat de tothom per evitar les «imatges vistes» en les últimes hores a les Balears d’aglomeracions o de celebració de joves de viatges d’estudi sense respectar les mesures de protecció contra la Covid-19. «No podem posar en risc la recuperació tan desitjada per a les nostres illes», ha insistit el conseller, que ha demanat públicament al Govern d’Espanya un increment de la presència policial a les «places, carrers, platges i aeroports» de les Balears per vetllar pel compliment de les normes sanitàries.

«Reconeixement a la bona tasca»

Notícies relacionades

Al marge d’aquesta exigència, Armengol ha valorat positivament la decisió de les autoritats britàniques. Considera que és «un reconeixement a la bona tasca feta a les illes», ja que Balears es converteix en l’única comunitat autònoma que entra al semàfor verd del Regne Unit.

La dirigent balear ha destacat que això és «un pas més cap a la reactivació que torna a demostrar l’encert de l’estratègia balear i que és resultat del compromís de tots». Així mateix, ha recordat que la inclusió de les Balears a la llista verda del Regne Unit «permetrà reincorporar milers de treballadors illencs». «Ens hem esforçat molt per arribar fins aquí», ha dit.