«Tots junts, sense mascareta i bevent alcohol»

Explosió de contagis d’estudiants de tota la Península després de viatjar a Mallorca

Centenars de joves de Madrid, Guipúscoa, València, Cantàbria i Múrcia donen positiu després de la seva estada a l’illa

Explosió de contagis d’estudiants de tota la Península després de viatjar a Mallorca

EFE

1
Es llegeix en minuts

Explosió de contagis d’estudiants de tota la Península després del seu viatge de final de curs a Mallorca. Al brot que es va produir entre els alumnes d’Elx, també s’afegeixen 245 positius en joves de diferents instituts de Madrid i 49 de Gipúzcoa que van tenir els primers símptomes després de la seva estada a l’illa. Un brot que també ha afectat Cantàbria i Múrcia, segons ha assenyalat la Conselleria de Sanitat madrilenya.

En el cas de Madrid, s’ha anunciat un brot de 245 afectats i més de 400 contactes estrets entre alumnes de 2n de batxillerat que es van desplaçar a Mallorca amb motiu de la celebració de final de curs entre el 12 i el 18 de juny.

En aquest sentit, fonts de sanitat de Madrid han indicat que tots els casos pertanyen a la variant britànica, i que la majoria són asimptomàtics. A més, han informat que en aquest brot estan implicats Cantàbria, País Basc, Múrcia i el País Valencià.

La majoria d’aquests joves de la capital van viatjar amb autobús fins a València i d’allà van agafar el barco direcció Mallorca. «Ja el viatge en ferri va ser una bogeria. Tots junts, sense mascareta i bevent alcohol. És possible que allà comencés tot», va apuntar un testimoni recollit pel portal Nius Diario.

Mig centenar a Guipúscoa

Vinculat amb els contagis de Madrid, el servei de salut basc ha detectat mig centenar de positius entre joves que es van desplaçar a Mallorca. La xarxa de vigilància i rastreig ha confirmat 49 positius i ha activat un cribratge en què participaran 300 persones per analitzar l’abast d’aquest brot.

Una vegada a l’illa, els joves es van distribuir en diferents hotels, però hi va haver diversos esdeveniments com les «party boats» on els alumnes procedents de tota la península podrien haver coincidit, i es van generar així els brots que s’han anat coneixent fins ara.

Notícies relacionades

Un altre dels esdeveniments on es podrien haver ajuntat és al concert multitudinari de reggaeton a la Plaça de Toros del dia 15 passat, que la Policia va haver de suspendre per l’incompliment de les mesures Covid.

Mallorca sol ser una de les destinacions més visitades per part dels estudiants  al final de curs, especialment entre els qui han finalitzat el batxillerat en aquestes dates. Per això, no es descarta que durant aquests pròxims dies puguin aparèixer nous brots en altres zones de la Península.

Temes:

Coronavirus