El turisme de borratxera posa en perill la temporada a Mallorca

  • El turoperador alemany Alltours torna a reclamar «mesures estrictes» contra els excessos 

  • Explosió de contagis d’estudiants de tota la Península després de viatjar a Mallorca

El turisme de borratxera posa en perill la temporada a Mallorca

Diari de Mallorca

2
Es llegeix en minuts

Alltours sap el que va ocórrer l’estiu passat a Mallorca i tem que es repeteixi. El turoperador alemany, com ja va fer al març, abans de l’inici de l’obertura de l’illa per a Setmana Santa, reclama al Govern balear «mesures estrictes» contra el turisme de borratxera i que es prohibeixi, perquè «podria posar en perill la temporada d’estiu a Mallorca».

La majorista germànica no oblida les imatges que van donar la volta al món la temporada 2020 als països emissors europeus, el primer estiu pandèmic, amb joves turistes desbocats per l’alcohol en perilloses aglomeracions. Willi Verhuven, propietari d’Alltours, torna a alçar la seva veu i la fa arribar als mitjans de comunicació illencs a través d’un comunicat per reclamar des de Düsseldorf mà dura a la presidenta Francina Armengol. Demana a les Balears que «prohibeixi el turisme de borratxera per a tota la temporada 2021 i que vigili de forma coherent» que es compleixin les mesures «per no posar en perill el que s’ha aconseguit». 

«Les conseqüències econòmiques d’una nova onada serien devastadores per a l’hostaleria i la restauració», avisa Verhuven. 

Alltours repassa les dades de la baixa incidència a l’illa i l’avenç en la desescalada, amb l’ampliació dels horaris en bars i restaurants i l’alliberament de la mascareta a l’aire lliure. Aquesta evolució que facilita les vacances «segures i relaxades» no s’ha de veure compromesa amb les infraccions en les mesures d’higiene del turisme de borratxera, avisa.

El turoperador remarca també el «fort augment» de les seves reserves, «més del doble» que a l’estiu del 2019, «especialment a curt termini», com destaquen també la resta de grans majoristes alemanyes. A més anuncia que els seus plans passen per reobrir la vintena d’hotels de la seva cadena Allsun.

Reforç policial

Així les coses, aquest dimecres es van reunir els responsables de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Balears i representants de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) amb la delegada del Govern, Aina Calvo, per coordinar la campanya de reforç d’efectius policials aquesta temporada turística dins de l’Operació Estiu 2021, que començarà l’1 de juliol i es prolongarà fins al 30 de setembre. 

Notícies relacionades

Es posarà especial atenció a Platja de Palma i Calvià pel seu major volum de turistes i es comptarà amb la incorporació de 300 agents a les plantilles de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, segons s’indica en una nota de premsa. 

A la trobada van assistir el secretari general de la Delegació, Ramón Morey; el coronel en cap de la Guàrdia Civil a les illes, Alejandro Hernández; el comissari principal, cap regional d’Operacions de la Policia Nacional a Balears, José Luis Santafé; la presidenta de la FEHM, María Frontera, la seva vicepresidenta executiva, María José Aguiló, i per part de l’Associació Hotelera Platja de Palma, la seva presidenta, Isabel Vidal, i la gerent, Patricia Lliteras. Destaquen que les illes continuen consolidant-se com una destinació segura tant pel que fa a seguretat ciutadana com per la seva situació sanitària.