Tres detinguts

Presó per a dos detinguts per violació múltiple a una menor a Águilas

  • Un tercer detingut queda lliure perquè la víctima i una amiga d’aquesta van descartar la seva participació en l’atac

  • La Guàrdia Civil busca un altre individu que es va quedar mirant sense fer res

Presó per a dos detinguts per violació múltiple a una menor a Águilas
2
Es llegeix en minuts

La jutge de guàrdia de Lorca (Múrcia) ha decretat l’ingrés en presó provisional de dos dels subjectes que avui eren posats a disposició judicial per violar una menor a Águilas el cap de setmana passat, informa el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia. Se’ls investiga per un delicte continuat d’agressió sexual a una menor d’edat. Un tercer detingut ha quedat en llibertat després que la víctima, de 17 anys, i una amiga d’aquesta descartessin la seva participació en els fets, detallen les mateixes fonts. 

En aquest procediment hi ha un altre investigat encara no identificat per omissió del deure d’evitar el delicte o promoure la seva persecució, afegeixen des del jutjat. Dos subjectes la van violar brutalment i un tercer es va quedar mirant sense fer res. Aquest tercer és qui està buscant ara la Guàrdia Civil.

A la porta dels jutjats de la Ciutat del Sol, a Lorca, es van donar cita familiars i pròxims als arrestats i es vivia una calma tensa

El relat dels fets

La Guàrdia Civil va capturar aquests homes per la violació grupal d’una dona en una platja d’Águilas, confirmen fonts del Cos. L’atac va tenir lloc aquest cap de setmana en una platja de la localitat.

Quant a la víctima, que també va declarar en seu judicial, va necessitar assistència mèdica tant al centre de salut d’Águilas com posteriorment al Rafael Méndez de Lorca, l’hospital més pròxim. També va ser sotmesa a un examen per part d’un professional forense de l’Institut de Medicina Legal de Múrcia. Examen que va corroborar que hi havia indicis que la jove havia patit una agressió sexual.

Després de ser atesa pels facultatius, la jove, en companyia de la seva mare, va posar la denúncia que va iniciar aquesta investigació. Va detallar que coneixia algun dels seus agressors i que els altres subjectes eren amics d’aquest. Dos la van violar brutalment mentre un tercer mirava sense moure un dit per ajudar-la, va explicar. Falta detenir aquest tercer.

Calma tensa a la porta

Notícies relacionades

A la porta dels jutjats de la Ciutat del Sol es vivia una calma tensa mentre declaraven els sospitosos, que la Benemèrita va portar amb cotxe des dels calabossos. Una desena de persones, pròximes als tres homes capturats, esperaven al carrer. Silenci sepulcral i mirades a tothom qui entrava i sortia de l’edifici, relaten testimonis.

La víctima, que també va prestar declaració, va entrar, acompanyada de la seva mare, i va ser traslladada a la primera planta de l’immoble, perquè no es creués en cap moment amb els sospitosos.