La lluita contra la pandèmia

L’OMS avisa que la Covid va més ràpid que les vacunes

  • L’organisme apressa a la solidaritat internacional per accelerar la vacunació als països en vies de desenvolupament

L’OMS avisa que la Covid va més ràpid que les vacunes
1
Es llegeix en minuts

L’OMS ha advertit que el coronavirus circula més ràpid que les vacunes i ha apel·lat a una solidaritat internacional més gran per accelerar la vacunació a tot el món i així erradicar la pandèmia. L’organisme ha llançat aquest avís en el marc de la cimera del G-7, les promeses del qual de fer arribar mil milions vacunes als països en desenvolupament considera insuficients.

Notícies relacionades

«Ens fan falta més vacunes i més ràpid. Cada dia moren més de 10.000 persones», ha remarcat el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ha al·ludit especialment als països en vies de desenvolupament, on el procés de vacunació amb prou feines ha arrencat. «Aquestes comunitats necessiten les vacunes i les necessiten ara, no l’any que ve», ha insistit.

El G-7 ha promès fer arriba a aquests països mil milions de dosis al llarg dels pròxims 12 mesos, un termini massa lent a gust de l’OMS. En el seu compromís, el G-7 va acordar «col·laborar amb el sector privat, el G-20 i altres països per incrementar aquesta contribució en els pròxims mesos», per «continuar exportant en proporcions significatives» i «fomentar les llicències voluntàries i la producció global sense ànim de lucre», que suposa un 95% de les aportacions a COVAX.