CRIDA INTERNACIONAL

L’OMS demana no vacunar els nens ni adolescents per proveir països sense recursos

tedros-adhanom-ghebreyesus

tedros-adhanom-ghebreyesus / FABRICE COFFRINI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat aquest divendres als països que no vacunin els nens i adolescents contra la Covid i que destinin aquestes dosis al sistema Covax, creat perquè els països amb menys recursos tinguin accés a la vacunació.

«Entenc que alguns països volen vacunar els seus nens i adolescents, però els insto a reconsiderar-ho i a donar vacunes a Covax», va dir Tedros Adhanom Ghebreyesus, advertint que, al ritme actual de propagació del coronavirus, el segon any dona pandèmia serà «molt més mortífer» que el primer.

Aquest divendres també, experts de l’OMS han assenyalat que l’abandonament de les mascaretes obligatòries en un país no només depèn del nivell de vacunació contra la Covid-19 que hagi assolit, en resposta a la decisió als EUA de permetre els ja vacunats que deixin d’utilitzar-les.

Notícies relacionades

«Amb alts percentatges de vacunació s’haurien de tenir baixos nivells de contagis comunitaris, però hi ha un període de transició mentre augmenten les immunitzacions i es redueix la transmissió», ha assenyalat respecte a això el director d’Emergències Sanitàries de l’OMS, Mike Ryan, en roda de premsa.

Tot i que no ha criticat directament la mesura als EUA, l’expert irlandès ha remarcat que «mantenir mesures de seguretat pública mentre es vacuna el més possible col·loca els països en millor posició que puguin dir als seus ciutadans que ja no han de portar mascareta».