El G-7 es compromet a l’entrega inicial de 1.000 milions de vacunes als països en vies de desenvolupament

TOPSHOT - US President Joe Biden (L) and France’s President Emmanuel Macron (R) attend a plenary session during the G7 summit in Carbis Bay, Cornwall on June 13, 2021. (Photo by PHIL NOBLE / POOL / AFP)

TOPSHOT - US President Joe Biden (L) and France’s President Emmanuel Macron (R) attend a plenary session during the G7 summit in Carbis Bay, Cornwall on June 13, 2021. (Photo by PHIL NOBLE / POOL / AFP) / PHIL NOBLE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

MADRID, 13

(EUROPA PRESS)

El Grup dels Set (G-7) que conformen Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit s’ha compromès a l’entrega de 1.000 milions de vacunes als països en vies de desenvolupament al llarg dels pròxims 12 mesos amb vista a un total, com ja va anticipar la cancellera alemanya Angela Merkel, de 2.300 milions de vacunes a finals del 2022, segons han fet saber aquest diumenge en el comunicat final de la cimera celebrada a Cornualla (Regne Unit).

En el text, els signants recorden el seu compromís de «proporcionar un total de més de dos mil milions de dosis de vacunes» i de «crear els marcs adequats per enfortir la defensa col·lectiva contra les amenaces a la salut mundial»

El G-7 manifesta la seva intenció d’adoptar mesures per desenvolupar «la capacitat de fabricació a tots els continents; millorar els sistemes d’alerta primerenca; i recolzament a la ciència en una missió per escurçar el cicle per al desenvolupament de vacunes segures i efectives, tractaments i proves».

Notícies relacionades

Així mateix, el G-7 també recolza la iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a una nova investigació sobre els orígens de la pandèmia de coronavirus.

«Demanem un assessorament oportú, transparent, dirigit per experts, així com la fase 2 de l’estudi sobre els orígens (de la pandèmia), la Xina inclosa, com recomanen els mateixos experts», segons el comunicat final.

Temes:

Coronavirus G-7