La desescalada a Espanya

Balears manté els controls d’accés a les illes fins al 31 de juliol

  • Contempla permetre l’entrada a les illes amb el passaport Covid que acrediti estar vacunat

  • El Tribunal Superior de Justícia haurà de ratificar les mesures acordades per l’Executiu

Balears manté els controls d’accés a les illes fins al 31 de juliol

EFE

2
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns el Govern de les Balears ha acordat mantenir els controls a ports i aeroports fins al 31 de juliol per a aquells viatgers que arriben a les illes procedents d’altres comunitats autònomes. La mesura ha de ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia i afectarà les persones procedents de comunitats amb una incidència acumulada de més de 60 casos per cada 100.000 habitants. Serà precís sotmetre’s a proves PCR o d’antígens de forma prèvia a les 48 hores posteriors d’aterrar a les illes.

Així mateix, l’Executiu ha acordat validar el passaport Covid o el certificat sanitari de la Unió Europea que indica que els titulars han rebut la pauta completa amb dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Mitjançant aquest certificat també s’acceptarà l’entrada a les Balears sense necessitat de proves a l’aeroport a aquells viatgers d’altres comunitats que el tinguin. Aquesta és la novetat principal, ja que fins al moment només s’havia parlat d’utilitzar aquest passaport sanitari per viatjar a l’estranger. Ara també servirà per entrar a les Balears des de la Península. El certificat Covid es podrà sol·licitar a partir de l’1 de juliol,

En cas que no es vulguin fer les proves, els viatgers tindran l’opció de fer una quarantena de 10 dies al seu domicili. Els residents a les Balears que hagin sigut menys de 72 hores fora de les Balears, sota declaració de responsabilitat que no han tingut símptomes de Covid-19, també estaran exempts de passar proves PCR o d’antígens.

Notícies relacionades

El conseller de Model Econòmic i portaveu de l’Executiu, Iago Negueruela, ha indicat que «la novetat principal és l’homogeneïtzació del certificat sanitari, que permetrà poder entrar a les illes a totes aquelles persones que tinguin la pauta completa».

«Vacunar turistes només si arriben les dosis necessàries»

El Govern només és partidari de vacunar turistes, com han sol·licitat altres comunitats autònomes, «en el cas que es garanteixi l’arribada de vacunes per a això, al marge de les necessàries per a la població», ha assegurat Negueruela. El portaveu del Govern ha apuntat que si el Consell Interterritorial de Salut, integrat pel Govern central i totes les comunitats autònomes, l’acord s’acceptarà, sempre que arribin les vacunes necessàries. Negueruela ha reiterat fins en tres ocasions que en primer lloc s’ha de garantir l’arribada de vacunes, ja que en aquests moments la prioritat és la vacunació a la població.