Avanç en la immunitat

Sanitat vol vacunar els adolescents d’entre 12 i 17 anys abans de l’inici de curs

Salut va proposar que si la campanya arrencava al setembre es vacunarien a l’institut

Un grupo de estudiantes.

Un grupo de estudiantes. / Jesús Diges (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Sanitat vol començar a vacunar els primers adolescents d’entre 12 i 17 anys abans de l’inici del curs 2021-2022. La ministra Carolina Darias ha anunciat a TVE que el seu departament pretén portar a la Comissió de Salut Pública una nova modificació de l’estratègia vacunal per poder començar les inoculacions dels primers menors d’entre 12 i 17 anys unes dues setmanes abans de l’inici de les classes.

És previsible que sigui els primers dies de setembre, ja que a l’agost hi hauria dificultats per localitzar els adolescents.

Notícies relacionades

A Catalunya, Salut va anunciar que els alumnes de 12 a 16 anys serien vacunats en els mateixos instituts sempre que la immunització d’aquesta franja d’edat comencés coincidint amb l’inici del curs. Per tant, si comença abans, s’haurà de concretar com es porta a terme.

En la mateixa entrevista, sobre la campanya de vacunació Darias també ha recordat que aquest divendres s'aconseguirà «una nova fita de 10 milions de persones vacunades» amb la pauta completa, és a dir, les dues dosis de la vacuna, una situació en la qual en aquest moment es troba un 21% de la població.