Anunci del conseller

Els alumnes catalans de 12 a 16 anys seran vacunats en els seus instituts

Segons González-Cambray, el curs que ve continuaran els grups bombolla als centres educatius

Els alumnes catalans de 12 a 16 anys seran vacunats en els seus instituts

EUROPA PRESS / KIKE RINCÓN

2
Es llegeix en minuts

Els alumnes de 12 a 16 anys seran vacunats als mateixos instituts si el calendari d’immunització d’aquesta franja d’edat coincideix amb l’inici del curs al setembre, ha anunciat aquest dissabte el conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

En una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, el conseller ha assegurat que ahir va parlar amb el titular de Salut, Josep Maria Argimon, en relació amb la vacunació d’adolescents, després que l’Agència Espanyola del Medicament (AEM) autoritzés la immunització dels menors de 12 a 16 anys amb Pfizer.

Segons González-Cambray, l’objectiu de la Generalitat, «per fer-ho més fàcil», és que els alumnes siguin vacunats als mateixos instituts, sempre que la immunització d’aquesta franja d’edat comenci a partir del mes de setembre.

Continuaran els grups bombolla

Els primers en vacunar-se seran els adolescents amb algun tipus de dependència i, posteriorment, la resta de joves serien inoculats en els centres educatius en funció del calendari: «Si és a l’agost, òbviament no», ha afirmat.

El conseller ha anunciat que, de cara al curs que ve, continuaran els grups bombolla als centres educatius tot i que, en funció de l’evolució de la pandèmia, posteriorment podrien prendre decisions «per flexibilitzar» aquestes mesures.

Sense mascaretes

González-Cambray ha avançat que és «molt possible» que el pròxim curs escolar comenci sense mascaretes a les aules, una opció que el Departament d’Educació defensa «evidentment» des d’un punt de vista pedagògic, tot i que dependrà de com avanci la immunitat de la comunitat.

Respecte a les proves de la selectivitat, el conseller ha explicat que es portaran a terme amb les mateixes mesures que l’any passat i que es fixarà una data alternativa als alumnes que no puguin fer-les per estar confinats.

Es mantindran els docents

Així mateix, ha garantit que el curs que ve mantindran els 8.000 docents que van ser contractats arran de la pandèmia –«els recursos del sistema educatiu sempre són necessaris i benvinguts» – i no ha descartat que aquestes places es converteixin en estructurals: «Ens ho plantegem tot».

Respecte a futurs canvis en les proves d’accés a la universitat, el conseller s’ha mostrat partidari d’una selectivitat que permeti a l’alumnat «aprendre de forma molt més competencial i útil».

«Estem preparant alumnes per superar un examen, sobretot, i hem de preparar els joves perquè tinguin les millors eines i sàpiguen prendre les millors decisions en la vida», ha afirmat.

D’altra banda, la cap de Medicina Preventiva i Epidemiològica del Hospital de la Vall d’Hebron, Magda Campins, ha defensat aquest dissabte que els països rics haurien de vacunar només els adolescents amb patologia de base i «ajudar» que en els pobres es pugui immunitzar gent gran i membres de col·lectius essencials.

Notícies relacionades

En una entrevista a RAC-1, Campins ha assenyalat que l’autorització de l’Agència Europea del Medicament a la vacunació amb Pfizer «té una importància cabdal per a la vacunació d’adolescents amb factors de risc».

Segons l’epidemiòloga, els nens «no tenen Covid greu ni tenen un impacte en la pandèmia», però la vacunació és «molt necessària» en el cas dels que tenen factors de risc per patologies de base.