Per a pacients amb asma

L’Hospital de Bellvitge engega un programa pioner d’espirometries a domicili

Fins ara han participat en la iniciativa una vintena de pacients, amb molt bons resultats

L’Hospital de Bellvitge engega un programa pioner d’espirometries a domicili

ACN / DEPARTAMENT DE SALUT

1
Es llegeix en minuts

La Unitat Funcional d’Asma de l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat ha engegat un programa pioner d’espirometries a domicili que ajuda que el pacient s’impliqui de forma activa en la valoració i seguiment de la seva malaltia.

En el marc del programa, que ha sigut premiat per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), el pacient rep en préstec de l’hospital un espiròmetre professional portàtil i una formació sobre com utilitzar-lo per poder fer-se la prova a casa, ha explicat aquest dimecres el centre en un comunicat.

D’aquesta manera, el pacient s’estalvia la PCR prèvia i les esperes del procés de fer-se la prova a l’hospital, guanya en comoditat i en seguretat i, sobretot, s’implica de manera activa en la valoració i el seguiment de la malaltia.

20 pacients de proves

Fins ara han participat en la iniciativa una vintena de pacients, satisfets, que han obtingut molt bons resultats del funcionament.

La coordinadora de la Unitat Funcional d’Asma, Mariana Muñoz, ha explicat que, inicialment, la idea va néixer «com un recurs davant la dificultat de programar aquestes proves quan tots els esforços es focalitzaven en la Covid-19», però que, en vista dels bons resultats, la iniciativa «tindrà continuïtat més enllà de la pandèmia i s’anirà ampliant amb l’adquisició de més espiròmetres».

Notícies relacionades

L’espirometria és una prova que mesura la capacitat pulmonar i el flux d’aire que el pacient és capaç d’exhalar i inhalar mitjançant maniobres forçades.

Es tracta d’un procediment fonamental en pràcticament tots els àmbits de la pneumologia i en el cas de l’asma serveix tant per ajudar al diagnòstic de la malaltia com per establir el pronòstic dels pacients i valorar l’efectivitat dels tractaments aplicats.