La investigació continua

Noves pistes del cas McCann: Madeleine va ser assassinada a Portugal i no traslladada a Alemanya

  • El fiscal del cas afirma tenir proves que Christian Brueckner va matar la nena i confia a resoldre el cas

Gerry i Kate McCann, amb una foto de Madeleine, el 2007.

Gerry i Kate McCann, amb una foto de Madeleine, el 2007. / EFE / SOEREN STACHE

1
Es llegeix en minuts

La policia alemanya segueix amb les investigacions per aclarir el cas McCann. Segons publica en exclusiva el diari britànic ‘The Mirror’, la policia creu que Madeleine McCann va ser assassinada a Praia da Luz (Portugal), on passava unes vacances amb els seus pares, i que el principal sospitós, Christian Brueckner, no la va traslladar a Alemanya, com en principi es creia. Així ho ha explicat el fiscal del cas, Hans Christian Wolters.

Madeleine McCann, que ara hauria fet 18 anys, va desaparèixer el 3 de maig del 2007, dies abans de fer 4 anys. Passava amb els seus pares, la Kate i el Gerry, unes vacances a la costa portuguesa quan va desaparèixer de l’habitació de l’hotel on dormia.

El fiscal Wolters assegura que tenen «evidències concretes» que provaran que Bruecker va matar la Madeleine, però ha rebutjat donar-ne detalls. Sí que s’ha mostrat convençut que resoldran el cas: «Soc optimista. Crec que resoldrem el cas», ha dit.

Brueckner, de 44 anys, compleix una condemna de set anys de presó per la violació d’una dona dels EUA de 72 anys a l’Algarve portuguès el 2005.

El juliol passat, la Policia alemanya va registrar i va excavar una parcel·la als voltants de Hannover (centre del país) a la recerca de les possibles restes de la nena. El fiscal Wolters ha descartat que Brueckner l’enterrés allà, perquè en el moment del crim encara no era propietari d’aquest terreny.

Ampli historial delictiu

Notícies relacionades

Brueckner té un ampli historial delictiu, amb uns 17 casos, des d’agressions a robatoris o afers relacionats amb drogues passant per abusos. El seu primer judici per un delicte sexual va ser el 1994, quan tenia 17 anys, quan va ser condemnat a Baviera per abusar d’un nen. L’últim cas relacionat amb menors va ser un procés per tinença de pornografia infantil el 2016.

El sospitós va viure i va treballar entre el 1995 i el 2007 al sud de Portugal, on hauria comès diversos delictes, robatoris en hotels i apartaments i la violació de l’àvia nord-americana. El senyal del seu telèfon mòbil l’ubica a prop del lloc en què va desaparèixer la Madeleine. Es va mudar durant les setmanes de la desaparició de McCann i va tornar a Alemanya, on va cometre crims vinculats amb el narcotràfic.