Sinistre mortal a Girona

Un home mor fent barranquisme a Queralbs

  • El mort i un company han tingut un accident mentre baixava pel riu Núria i abans d’arribar al salt del Sastre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha mort aquest dissabte mentre feia barranquisme al riu Núria, al municipi gironí de Queralbs (Ripollès).

Els Bombers de la Generalitat han informat que cap a les 13.26 hores han rebut l’avís que dues persones tenien problemes poc després d’iniciar el descens d’un barranc de la zona, abans d’arribar al salt del Sastre.

Dos homes estaven fent aquest recorregut junts i un, per causes que s’estan investigant, ha tingut un accident i estava parcialment submergit en una bassa amb molta aigua.

Helicòpter de rescat

Efectius del grup de muntanya que els Bombers de la Generalitat tenen a Olot s’han mobilitzat ràpidament en helicòpter alhora que una dotació terrestre es desplaçava a la zona.

Poc després de les 14 hores el company de l’home accidentat ha sigut evacuat de la zona per part de personal sanitari, que l’ha atès de lesions lleus.

No obstant, el seu company, ha sigut trobat sense vida un cop els especialistes dels bombers ha pogut accedir al lloc de l’accident.

Ús d’una grua

Notícies relacionades

Els bombers han aconseguit remuntar el cos mitjançant una grua subjecta des de l’helicòpter, i el cos ha sigut traslladat al municipi gironí de Camprodon.

En l’operatiu de rescat han treballat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc dels Mossos, dues de muntanya, i dues unitats terrestres i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).