La pandèmia a Catalunya

El TSJC avala el límit de sis persones en reunions socials

  • El tribunal també recolza l’aforament del 50% en cerimònies religioses

  • Ratifica la prohibició de consumir en grup aliments o begudes al carrer

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les dues restriccions que planteja el Govern i que, amb el final de l’estat d’alarma aquest diumenge 9 de maig, necessiten l’aval judicial ja que afecten drets fonamentals.

Així, el tribunal recolza les dues restriccions ja vigents que l’Executiu català vol mantenir per a la setmana que ve: la limitació de trobades a un màxim de sis persones, tant a l’exterior com a l’interior (afecta el dret de reunió), i l’aforament del 50% en els actes religiosos i cerimònies civils (dret al culte).

A més, el tribunal també ratifica la prohibició de consumir en grup aliments o begudes al carrer, fora de bars i restaurants.

La resolució del TSJC, que ha atès l’opinió de la fiscalia, conté un vot particular firmat per dos jutges, tot i que aquest és concurrent amb la línia principal del dictamen.

Notícies relacionades

La fiscalia va presentar aquest dijous davant la sala contenciosa administrativa del TSJC un informe favorable a les mesures presentades per la Generalitat. El ministeri públic avala les mesures perquè considera que, si bé afecten drets fonamentals i no es poden aplicar de forma generalitzada, en aquest cas són proporcionades tenint en compte la «necessitat de protegir la salut de la població».

El dictamen de l’alt tribunal només afecta aquestes dues restriccions en concret: la limitació de les reunions i l’aforament en actes religiosos, però no la resta de mesures que el Govern donarà a conèixer aquest divendres. Així, el TSJC no es pronunciarà sobre la reobertura de la restauració per a sopars fins a les 23 hores ni l’ampliació de l’horari de tancament de comerços de les 21 a les 22 hores, que són les principals modificacions ja acordades pel Procicat de cara a diumenge vinent.