La lluita contra la pandèmia a Catalunya

Salut preveu començar a vacunar la franja de població de 40 a 49 anys al juny

  • Vergés anuncia una prova pilot a Sitges de cara a la reobertura de l’oci nocturn

  • Avança que amb la fi del toc de queda els comerços podran obrir fins a les 22.00

  • Apunta que el pròxim pas en la desescalada podria ser l’ampliació d’aforaments

Salut preveu començar a vacunar la franja de població de 40 a 49 anys al juny
1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut preveu iniciar la vacunació del grup de població de 40 a 49 anys el mes de juny, si es compleix el calendari d’entrega de vacunes. Així ho ha assegurat aquest dimecres la consellera Alba Vergés, que augura que el juny serà el mes en què es vacunarà «amb més intensitat». El departament que dirigeix ja ha anunciat que dilluns vinent, 10 de maig, comença la immunització massiva dels catalans d’entre 50 i 59 anys.

En una entrevista a RAC-1, Vergés ha qualificat d’«esperançadores» les xifres epidemiològiques –millora d’indicadors i una sola mort per Covid en les últimes 24 hores– i ha valorat l’efecte de la vacunació «intensa». «Si podem tenir la situació sota control, la perspectiva és anar recuperant la vida», ha dit en un missatge d’optimisme. Per això, ha expressat la seva confiança a no haver de tornar a recórrer al toc de queda una vegada decaigui diumenge amb el final de l’estat d’alarma. Amb tot, ha demanat a la ciutadania que porti «el màxim de bé possible» la desescalada i ha demanat «no fer-ho tot de cop». «No es tracta de sortir al carrer i fer coses massives», ha dit, recordant que es manté el límit màxim de sis persones en reunions socials. «Intentem no fer de cop tot el que tenim pendent», ha insistit.

Preguntada sobre la reobertura de l’oci nocturn, Vergés ha explicat que el Govern està treballant en plans sectorials per veure com pot realitzar-se, tot i que ha assenyalat que aquesta reobertura haurà de ser progressiva. De moment ha anunciat que es farà una prova pilot a Sitges, que haurà d’anar acompanyada de «cert aval científic», per veure amb quines mesures podria reobrir el sector.

Notícies relacionades

Respecte al comerç, la consellera ha apuntat que amb el final del toc de queda els comerços podran obrir fins a les 22.00 hores –ara han de tancar a les 21.00 hores–, però ha advertit que el Govern ho haurà de confirmar.

Així mateix, ha admès que el pròxim pas de la desescalada podria ser ampliar els aforaments permesos en alguns sectors, com per exemple el de la cultura.