Amb 4.000 assistents

Els locals d’oci de Barcelona demanen provar ja l’obertura nocturna per evitar ‘botellons’

La Fecasarm proposa fer una prova pilot amb restaurants i sales el 21 de maig que ve

1
Es llegeix en minuts

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm, que també representa restauradors, ha demanat a la Generalitat que faci una prova pilot de reobertura de la restauració i de l’oci nocturn al més aviat possible per evitar que hi hagi ‘botellons’ i festes particulars «incontrolables» després del final de l’estat d’alarma.

Aquesta patronal explica que preveu reunir-se dijous amb càrrecs del departament d’Empresa i el 10 de maig que ve amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, per demanar-los recolzament a la realització d’una prova pilot a Barcelona, segons ha detallat en un comunicat.

Fecasarm proposa portar a terme una prova d’aquest tipus el 21 de maig que ve a Barcelona que inclogui tests i autotest previs, codis QR i aparells de desinfecció d’aire i superfícies per ionització en una sèrie de locals.

4.000 assistents

En concret, planteja demanar a les dues administracions el seu recolzament a una prova pilot en què vol que participin entre 8 i 11 locals de restauració i oci nocturn de Barcelona, amb uns 4.000 assistents i sense restriccions horàries.

S’han ofert per participar en aquesta prova locals com Sutton; Pacha Barcelona; Opium Barcelona; Shôko Barcelona; Input High Fidelity Club; Gatsby Barcelona; Delfina Port Olímpic i Bling Bling Barcelona, i també podrien afegir-se a l’experiment el Jamboree, Moog i la Sala Apolo, afegeix Fecasarm.

Notícies relacionades

El president de Fecasarm, David López, ha assegurat que «si no hi ha oferta legal, la gent es traslladarà a festes particulars i farà ‘botellon’», i ha advertit que la policia no aconseguirà controlar tantes activitats il·legals.

Per això, Fecasarm ha mostrat la seva preocupació per l’increment desmesurat i incontrolat d’oferta d’oci nocturn il·legal que augura que es produirà a partir del 9 de maig, a causa de la falta d’una oferta d’oci més enllà de les 23.00 hores.