La lluita contra la pandèmia

Espanya supera els 5 milions d’immunitzats contra la Covid-19

  • El Govern compleix amb la primera de les cinc dates clau del seu pla perquè el 70% de la població estigui immunitzada a finals d’agost

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha celebrat que un total de 5.098.903 persones han rebut ja la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus a Espanya, a partir de la qual es comença a generar immunitat.

«Vacunar, vacunar i vacunar. Aquest és el nostre objectiu i continuem avançant per arribar a la immunització comunitària davant la Covid-19. Jo em vacuno segur», ha assenyalat Sánchez.

El president de l’Executiu ha destacat que Espanya ha arribat a «una nova meta», la de 5 milions de persones amb la pauta completa i més de 17 milions de dosis administrades.

Així ho ha manifestat aquest dilluns Sánchez en una publicació en el seu compte de Twitter, després que el Ministeri de Sanitat informés que les comunitats autònomes han administrat fins aquest dilluns un total de 17.130.598 dosis de les vacunes contra la Covid-19 de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca i Janssen, 766.003 d’aquestes durant el cap de setmana.

Això representa el 97,3% de les distribuïdes, que ascendeixen a 17.610.225 unitats.

Vacunant el cap de setmana

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja ha avançat la xifra aquest matí. «Serà en la setmana que el president del Govern va dir que es compliria. Divendres teníem 4,6 milions de compatriotes amb pauta completa. Les comunitats autònomes no han parat de vacunar aquest divendres, dissabte i diumenge», ha afirmat Darias en una compareixença davant els mitjans de comunicació des d’Astúries.

El 6 d’abril Sánchez va prometre, en una roda de premsa després del Consell de Ministres, que fins a 33 milions d’espanyols estarien totalment vacunats contra la Covid-19, amb la pauta completa, a finals d’agost, de manera que s’aconseguiria que el 70% de la població n’estigués immunitzada. Llavors va donar 5 dates clau amb 5 objectius:

-3 de maig, 5 milions d’espanyols immunitzats

-Primera setmana de juny, la xifra s’elevarà als 10 milions

-14 de juny, 15 milions de vacunats

-19 de juliol, 25 milions de persones immunitzades

- Finals d’agost, 33 milions de ciutadans immunitzats; el 70% de la població.

Notícies relacionades

La ministra de Sanitat ha avançat que ara l’objectiu del ministeri que dirigeix és «vacunar els majors de 60 anys». En aquest context, ha detallat que el 72% d’aquest col·lectiu ha rebut almenys una dosi, una xifra que se situa en prop del 80% en les persones entre 70 i 79 anys. «Estem complint els objectius de tenir immunitzada la població com més aviat millor. Avançant junts arribem més lluny», ha dit.

Darias també ha informat de l’arribada a Espanya d’1,7 milions de dosis de la vacuna de Pfizer, que «ja s’estan repartint al llarg del territori nacional». «Cada dia que passa batem els rècords, tant en arribades com en dosis administrades», ha afirmat, i ha agraït la tasca de l’estratègia europea de compra de vacunes i de les comunitats autònomes.