Compareixença del president

Sánchez no preveu prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig

  • El president promet 25 milions d’espanyols vacunats amb dues dosis el 19 de juliol i el 70% de la població, a finals d’agost

Sánchez no preveu prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que una vegada vençut el termini de l’estat d’alarma, el 9 de maig, el Govern no preveu prorrogar-lo més temps. «El que volem és que el 9 de maig sigui el punt final, aquest és el nostre propòsit i per a això treballem», ha afirmat.

Així mateix, Sánchez ha precisat aquest dimarts el calendari de vacunació a Espanya per als pròxims mesos. El també líder del PSOE ha comparegut després del Consell de Ministres i ha explicat que el compromís de vacunar el 70% de la població «al final de l’estiu», és a dir, 33 milions de persones, es complirà a finals d’agost «amb la planificació més prudent i conservadora».

Notícies relacionades

Aquest mateix calendari estableix que la setmana vinent hi haurà més vacunats a Espanya amb la pauta completa que el número total d’infectats des que va arribar el virus. En la primera setmana de juny, el compromís governamental és que hi hagi 10 milions d’immunitzats amb pauta completa, el 14 de juny, 15 milions, i el 19 de juny, 25 milions amb la pauta completa de vacunació.

El president ha explicat que aquesta meta és possible perquè en el segon trimestre es rebran 38 milions de dosis, cosa que suposa 3,5 vegades més que el primer trimestre. I entre el juliol i el setembre el Govern espera rebre 48 milions de dosis. «En total hi ha contractades més de 87 milions de dosis entre l’abril i el setembre, això ens permetrà assegurar que qualsevol que ho desitgi pugui ser vacunat en aquest període», ha assegurat.