S’accelera la vacunació: arriben més de dos milions de dosis a Espanya

  • És la primera vegada que es rep aquesta quantitat «en un només dia», segons ha destacat la ministra Darias

  • Aquest setmana es preveu completar la pauta completa en les persones de més de 80 anys

1
Es llegeix en minuts

Tal com va anunciar el Govern, l’arribada de dosis a Espanya s’està incrementant amb la meta d’assolir els 40 milions de vials rebuts aquest trimestre i poder així immunitzar 10 milions de persones amb la pauta completa abans de la primera setmana de juny, que és una de les cinc fites que va marcar el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, al calendari de vacunació.

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha informat aquest dilluns que «per primera vegada en un només dia» s’estan distribuint a les comunitats més de dos milions de dosis de vacunes Covid. Són un total d’1,7 milions de l’antigen de Pfizer –quantitat que arribarà cada dilluns del mes de maig–, 188.000 de Moderna i 103.000 d’AstraZeneca. D’elles, Catalunya en rebrà 280.000 del fàrmac desenvolupat al costat de BioNTech, 30.200 del preparat de Johnson & Johnson que requereix un només punxada i 16.900 d’AstraZeneca.

La titular de Sanitat ha reiterat que «s’incrementarà la capacitat d’arribada i resposta», de manera que l’Executiu espanyol manté l’objectiu d’haver vacunat el 70% dels espanyols a finals d’estiu. Així, aquesta setmana es preveu completar la pauta completa en les persones de més de 80 anys, mentre que el grup de 70 a 79 anys està vacunat al 60%.

El compromís europeu

Notícies relacionades

L’acceleració de l’arribada de vacunes de Pfizer-BioNTech ha provocat que la UE hagi avançat l’objectiu de tenir immunitzat el 70% de la població adulta al mes de juliol. Si bé, el Govern espanyol, per ara, manté el calendari difós per Pedro Sánchez a principis d’abril, que situa aquesta meta a «finals d’agost».

I és que, segons les últimes dades difoses (corresponents a divendres passat), el 21,9% de la població espanyola ha rebut la primera punxada (més de 10 milions de persones) i el 8,1%, les dues dosis (3,8 milions). Així mateix, Espanya ha rebut 15 milions de vials, per la qual cosa els 2 milions que han arribat aquest dilluns suposen el 13% de les dosis rebudes des que a finals de desembre es va posar en marxa el pla de vacunació.