Suspeses la Fira d’abril i la Romería del Rocío a Catalunya per la pandèmia

«Les grans concentracions no tenen lloc aquest any. Tornarem amb força el 2022», afermen els organitzadors

zentauroepp43104538 gratis190424131859

zentauroepp43104538 gratis190424131859 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha comunicat aquest dimecres la suspensió definitiva de la celebració de la Fira d’abril de Catalunya i de la tradicional Romería del Rocío en aquesta comunitat a causa de les restriccions per la pandèmia.

La federació ha explicat en un comunicat que la decisió de suspendre l’edició d’aquest any, que s’havia de celebrar del 23 d’abril al 2 de maig a les instal·lacions del Parc del Fòrum de Barcelona, ha estat motivada per «les restriccions en mobilitat i de trobades socials i la prudència que la situació exigeix». La FECAC ha assenyalat que ha volgut esperar fins a l’últim instant, fruit de l’esperit propi dels andalusos a Catalunya i del seu caràcter optimista i perquè les entitats els havien animat a organitzar la festa perquè «hi ha ganes de Fira».

«Volíem ajudar diversos sectors econòmics que participen de la Fira i que estan passant, ja van 14 mesos, els pitjors moments professionals en dècades d’història. Els professionals d’atraccions, ‘caseters’, venedors ambulants, muntadors de carpes, d’il·luminació típica de fira... Més de 350 famílies que depenen d’aquest sector i, des de FECAC, hem intentat que tinguessin el seu espai», han justificat els organitzadors de la fira.

Els responsables de la FECAC han assegurat que han «treballat diverses fórmules alternatives que encaixessin amb l’esperit de la Fira, per la qual cada any passen gairebé dos milions de persones, però cap d’elles era viable» i han tingut en compte, «per sobre de tot, la salut de les persones».

Notícies relacionades

«Però no ha sigut possible. Les grans concentracions no tenen lloc el 2021. Per això tornarem amb més força, amb més ganes, el 2022 per celebrar la 49a edició i preparar el molt especial 50è aniversari», ha conclòs la FECAC, que lamenta que Barcelona aquest any no tingui la seva setmana de fanalets.

La FECAC també ha anunciat que no se celebrarà la tradicional Romería del Rocío 2021, tot i que està treballant en diverses alternatives amb actes de petit format perquè els ‘rocieros’ catalans «tinguin el seu moment amb la Verge».