La pandèmia a Catalunya

Catalunya permetrà moure’s per tot el territori a partir de dilluns

Bars i restaurants de centres comercials podran obrir fins a les 17 h

Fonts del Govern veuen «molt improbable» l’ampliació d’horaris del sector de la restauració

2
Es llegeix en minuts

Catalunya es prepara per flexibilitzar algunes de les restriccions vigents atesa la bona evolució dels indicadors epidemiològics de la pandèmia de la Covid-19, especialment a les ucis, punt de mira dels tècnics de Salut. Segons han avançat fonts del Govern a EL PERIÓDICO, a partir d’aquest dilluns, 26 d’abril, s’aixeca el confinament comarcal i es podrà circular per tot el territori catalanes. D’aquesta manera, queda descartat el tancament per vegueries o regions sanitàries, que s’havia apuntat com a mesura intermèdia.

Les mateixes fonts també assenyalen que és «molt improbable» que el Procicat aprovi ampliar horaris de bars i restaurants, una altra de les mesures que estava sobre la taula. D’aquesta manera, bars i restaurants seguirien com fins ara, amb obligació de tancar a les 17 hores i sense poder servir sopars als locals. També està sobre la taula la possibilitat que puguin reobrir locals de restauració dels centres comercials. Segons fonts del Govern citades per l’ACN, bars i restaurants de centres comercials podran obrir amb el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores. Aquest dimecres o dijous, a tot estirar, el Procicat es pronunciarà en roda de premsa sobre aquestes mesures.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va avançar aquest dimarts que el pròxim dilluns 26 d’abril, «si les dades epidemiològiques acompanyen», Catalunya podria aixecar el confinament comarcal. «Si les dades consoliden aquesta estabilització i petita tendència a la baixa, això podria comportar la reobertura de la mobilitat», va apuntar sense oferir més detalls. Va insistir que la decisió es prendrà aquest dimecres o dijous.

La restauració demana ampliar horaris

Notícies relacionades

El Gremi de Restauració ha tornat a reclamar aquest dimecres al Govern que allargui l’horari dels bars i restaurants «com a mínim» fins al toc de queda, fixat a les 22.00 hores. El director de l’associació, Roger Pallarols, ha defensat que «és el moment» de fer-ho, perquè molts negocis necessiten dues franges per ser viables i hi ha senyals d’esgotament en la ciutadania. També ha argumentat que la vacuna ha posat fora de perill les persones grans i els serveis essencials i que necessiten començar a normalitzar la vida ciutadana: «Hem de donar el missatge que la ciutat i el país es reactiven».

Pallarols ha insistit que no es pot condicionar allargar l’horari de bars i restaurants fins al toc de queda al final de l’estat d’alarma, previst per al 9 de maig. «Pels restauradors, que fa sis mesos que no servim sopars, l’espera se’ns està fent eterna. Massa empreses s’han quedat a mig camí i no podem resignar-nos-hi», ha afegit.