Milloren les dades

La Rt torna a baixar a Catalunya d’un punt a les portes de la desescalada

Tant els ingressos com les ucis descendeixen en les últimes hores

Es llegeix en minuts

Bones notícies a Catalunya respecte als indicadors epidèmics: en les últimes 24 hores ja baixa el nombre de persones hospitalitzades i els ingressos a les ucis, en un clar descens de la corba de la quarta onada, i la Rt se situa de nou per sota d’un punt, cosa que indica que torna a estar en recessió. Aquesta millora permetrà a partir de dilluns aixecar el confinament comarcal i poder circular per tot el territori.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, el nombre de malalts hospitalitzats avui és de 1.650, un total de 20 menys que el dia anterior, 497 dels quals estan a les ucis, dos menys que la vigília, una xifra encara molt alta de pacients greus, que els metges confien que vagi disminuint en els pròxims dies. En les últimes hores s’han notificat 21 morts més.

La velocitat de propagació del virus (Rt) també continua descendint i s’ha situat en 0,98. Feia 10 dies que no baixava d’un punt. 

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, també ha baixat notablement i és de 272 punts, 25 menys que ahir, en un descens continuat des de fa ja diversos dies. 

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia, el nombre total de casos confirmats a Catalunya per tota mena de proves és de 633.170, 2.021 dels quals es van diagnosticar ahir, una xifra que també va descendint gradualment.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i tests d’antígens, se situa en 6,22, encara per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.