Per complir els objectius

Catalunya prepara una campanya de conscienciació sobre la vacunació

El Govern creu que és necessari sensibilitzar segments de la població que no veuen el virus tan de prop, com els joves

2
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut de la Generalitat prepara una campanya de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de vacunar-se contra la Covid-19 per contribuir a fer realitat l’objectiu d’aconseguir immunitzar al voltant del 70% de la població a finals d’aquest estiu.

El secretari general del Departament de Salut, Marc Rementol, ha assegurat aquest diumenge, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la campanya seria positiva «de cara a estendre la vacunació a segments de la població que no viuen la malaltia tan de prop o no la tenen tan present», com serien els més joves.

«Creiem que és important reforçar aquesta consciència», ha afirmat, després d’admetre que «les anades i tornades de la campanya de vacunació, els canvis de criteris i els contratemps constants en l’entrega de vacunes és possible que hagin minat una mica la confiança d’una part de la població».

En aquesta línia, ha assenyalat que «la solució en aquesta fase de la pandèmia serà la vacunació», després de comprovar com cauen en picat els contagis i els ingressos als hospitals en els col·lectius que ja han rebut alguna de les dosis.

El secretari general ha rebutjat que la campanya consisteixi a veure polítics vacunant-se. «Ara no està sobre la taula vacunar polítics. Ho faran quan els toqui per franja d’edat», ha dit.

El 70% de la població

D’altra banda, Ramentol s’ha mostrat convençut que Catalunya pot aconseguir l’objectiu de vacunar el 70% de la població a finals d’aquest estiu, sempre que arribin «les dosis compromeses».

Notícies relacionades

«Estem preparats i si arriben més vacunes, ho aconseguiríem abans perquè el sistema està preparat per escalar, i ja ho hem demostrat aquesta setmana, en què hem vacunat més que mai», ha insistit.

Respecte a l’eventualitat que es mantingui el toc de queda a Catalunya més enllà del 9 de maig, quan decau l’estat d’alerta, Ramentol ha assegurat que aquesta mesura se sotmetrà «a revisió» per adaptar-la als requeriments epidemiològics, després d’admetre que és «efectiva» per contenir els contagis.