1.524 nous contagis

El nombre d’ingressats a les ucis continua pujant a Catalunya i el risc de rebrot creix a nivells de fa dos mesos

L’Rt torna a pujar i confirma que el virus ja està en expansió

El nombre d’ingressats a les ucis continua pujant a Catalunya i el risc de rebrot creix a nivells de fa dos mesos
1
Es llegeix en minuts

Catalunya ja està notant els efectes de l’obertura de mobilitat durant la Setmana Santa i afronta una quarta onada de Covid que agafa impuls amb rapidesa, amb l’ocupació de les ucis en augment sostingut i al límit que ja atenen 518 ingressats crítics (tres més que ahir), cosa que, si segueix així conduirà a una desprogramació d’activitat no Covid. En les últimes hores, a més, s’han notificat 1.524 nous contagis.

La velocitat de propagació del virus (Rt) s’ha disparat i des d’ahir torna a superar l’1. Avui està a 1,19, fet que indica que l’epidèmia torna a créixer. 

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, el nombre de malalts hospitalitzats baixa mínimament, passant de 1.763 a 1.751, mentre que el risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, puja fins als 304. Des del 13 de febrer no se superaven els 300

Aquesta setmana serà clau per determinar l’abast de la quarta onada, l’impacte en la desprogramació i la necessitat d’ampliar les restriccions per poder controlar el virus. 

Notícies relacionades

Segons els protocols del Departament de Salut, a partir dels 500 ingressats només per Covid pot començar a produir-se desprogramació d’activitat no relacionada amb el coronavirus de manera generalitzada, tot i que els hospitals s’han organitzat en clústers territorials per tenir una capacitat més gran d’operar amb les ucis plenes i retardar així la cancel·lació d’altres procediments. 

El nombre de morts per Covid a Catalunya des de l’inici de la pandèmia és de 21.575, dels quals 23 han sigut notificats en les últimes 24 hores.