El camí de la immunitat

Salut comença a citar per a la vacunació persones de 69 anys

  • La conselleria ha enviat aquest dilluns missatges SMS a 40.000 nascuts el 1952

  • Els qui hagin rebut la convocatòria seran immunitzats amb AstraZeneca, igual que els de 60 a 65 anys

Salut comença a citar per a la vacunació persones de 69 anys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut ha començat a enviar aquest dilluns avisos a les persones nascudes el 1952, és a dir a aquells que aquest 2021 compleixen 69 anys, perquè, si ho desitgen, s’apuntin per ser vacunats. En concret, durant la tarda de dilluns s’han enviat 40.000 SMS, ha informat Salut. Tots ells poden començar a sol·licitar, a partir de dimarts, la seva cita prèvia a través de la web de la conselleria, com han fet els ciutadans d’entre 60 i 65 anys que estan sent vacunats ja des de fa dies.

Notícies relacionades

La intenció de les autoritats sanitàries catalanes, que aquest dimarts donaran detalls sobre com avança el calendari de vacunació, és que aquestes persones (com la resta de les de la franja d’entre 65 i 69 anys) rebin dosis de la vacuna d’AstraZeneca, ara només administrada a més grans de 60 anys, des que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar suspendre la vacunació amb aquest sèrum a persones de menys edat fins que s’aclareixin per complet els dubtes sobre les trombosis.

Les persones nascudes el 1952 que ara són cridades a la vacunació rebran les dosis als mateixos llocs habilitats per als de 60-65 anys.