Més ingressats

El coronavirus continua a la baixa a Catalunya, on preocupa l’augment d’ocupació de les ucis

Els principals indicadors descendeixen, però encara no reflecteixen els efectes de la Setmana Santa

Uci de l’Hospital de la Vall d’ Hebron

Uci de l’Hospital de la Vall d’ Hebron / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

La propagació del coronavirus ha disminuït a Catalunya, amb una velocitat de contagi (Rt), que des d’ahir està per sota d’1 punt, tot i que als hospitals continua augmentant el nombre de pacients amb Covid. Precisament, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va mostrar aquest dimarts la seva preocupació per aquest augment de la pressió hospitalària: «Anem a un ritme que no podem sostenir», alertava.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) s’ha tornat a reduir i se situa en 0,93 punts, és a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 93 persones, mentre que el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia, és de 223 punts, 10 menys que ahir.

El nombre de malalts de Covid hospitalitzats continua augmentant i avui és de 1.712 persones, quatre més que la vigília, de les quals 458 estan greus a les ucis (13 més). Les hospitalitzacions són de contagis anteriors a Setmana Santa. En les pròximes setmanes, alerten els experts, es veuran els efectes de la Setmana Santa i se sabrà si la pujada es manté o s’accelera, com expliquen els investigadors del Biocom Sc a Twitter.

Tornant als indicadors epidemiològics, que estan condicionats per quatre dies festius en què es fan menys proves diagnòstiques, assenyalen que en les últimes hores d’han detectat 1.764 nous contagis i s’han notificat 30 morts més.

Notícies relacionades

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i test d’antígens, segueix a l’alça i ha pujat fins a 7,59, bastant per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.

Quant a la ciutat de Barcelona, en les últimes hores se n’han detectat 470 nous casos i s’han notificat 5 morts. L’Rt se situa per sota d’un punt, passant de 1,03 a 0,92, i l’índex de rebrot també baixa (de 238 a 218).