Monodosi

Johnson & Johnson començarà a distribuir a Europa la seva vacuna contra covid el 19 d’abril

  • La Unió Europea ha fet una comanda de 200 milions de dosis, amb opció a 200 milions extra

Johnson & Johnson començarà a distribuir a Europa la seva vacuna contra covid el 19 d’abril
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vacuna contra la Covid-19 de Johnson & Johnson es distribuirà a Europa a partir del 19 d’abril, va indicar aquest dilluns l’empresa a l’AFP. Aquesta vacuna va ser, a mitjans de març, la quarta a obtenir l’autorització de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), després de les de Pfizer-BioNTech, Moderna i AstraZeneca. Actualment només és inoculada als Estats Units i Sud-àfrica, però ja ha sigut aprovada pel Canadà.

Per augmentar la seva producció i respondre a la demanda, Johnson & Johnson ha tancat diversos acords en aquests últims mesos amb laboratoris i subcontractistes europeus, que seran responsables del seu embalatge: es tracta de Sanofi a França, Catalent a Itàlia i IDT Biologika a Alemanya. El principi actiu, que ofereix a la vacuna la seva eficàcia, procedirà del centre que Johnson & Johnson té a Leiden, Holanda.

La Unió Europea, que ha fet una comanda de 200 milions de dosis al laboratori nord-americà (amb opció a 200 milions de dosis suplementàries), rebria uns 55 milions de dosis en el segon trimestre de l’any, va explicar al març Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea. Per la seva banda, el laboratori no ha comunicat el calendari exacte de les seves entregues

La vacuna es recolza en un vector viral, aplicant una tecnologia ja utilitzada per aquesta empresa, en particular contra el virus de l’Ebola. A més, utilitza com a portador un altre virus atenuat, transformat per afegir instruccions genètiques d’una part del virus responsable de la Covid-19. Una vegada que arriba a les cèl·lules, produeix una proteïna típica del SARS-CoV-2 (virus de la mateixa família que va provocar la síndrome respiratòria aguda greu al sud-est asiàtic en 2002-2004), que permet al sistema immunològic reconèixer-la.

Notícies relacionades

Aquesta vacuna és la primera d’una sola dosi a rebre l’autorització de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El grup farmacèutic, a més, s’ha compromès a vendre-la al preu de cost.