Les dades, estables

Més de 500.000 catalans ja han rebut la primera vacuna del coronavirus

La pressió hospitalària segueix a la baixa, tot i que molt lentament

Més de 500.000 catalans ja han rebut la primera vacuna del coronavirus
1
Es llegeix en minuts

El coronavirus segueix retrocedint a Catalunya, cosa que està propiciant un alleujament lent de la pressió hospitalària, tot i que en les últimes 24 hores s’han sumat 1.659 nous contagis i s’han notificat 21 morts més per Covid. Una dada també que destaca aquest dijous és que més de 500.000 catalans ja han rebut una vacuna del coronavirus (514.049), 193.326 dels quals, ja han rebut la segona dosi.

L’informe d’aquest dijous ha sigut important per a la decisió del Procicat davant les noves mesures que s’adoptaran a partir de dilluns, quan es relaxaran els horaris de la restauració i es permetrà obrir fins a les 17.00 h, tot i que mantenint el veto als sopars.

Estabilitat

La velocitat de propagació de la Covid (Rt) s’ha situat avui en 0,92, com ahir. També es manté el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, que està en 224 punts.

Notícies relacionades

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, la pressió hospitalària es redueix i hi ha un total de 1.637 pacients amb Covid-19 hospitalitzats, 504 dels quals estan greus en ucis (tant públiques com privades). 

La positivitat, és a dir, el percentatge dels PCR i tests d’antígens que donen positiu, se situa de nou en el 4,99%, per sota del 5% que l’OMS estableix per considerar controlable la pandèmia.