Els Mossos detenen un home per agressió sexual a una dona sense llar a Barcelona

  • La dona, que dorm a prop de la comissaria dels Mossos a Ciutat Vella, va demanar auxili a la policia

  • Els agents van enxampar el presumpte abusador ‘in fraganti’ mentre abusava d’una dona que dormia al carrer

  • Algunes entitats calculen que el 70% de les dones sense llar han viscut abusos o violència masclista

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos van detenir un home al carrer de les Tàpies, al Raval de Barcelona, mentre mirava d’agredir sexualment una dona que vivia al carrer i té una discapacitat física. Els agents van poder rescatar-la perquè va demanar auxili i dormia just al costat de la comissaria ubicada al Raval. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona, el 70% de les dones sense llar de Barcelona han sigut víctimes d’agressions físiques o sexuals abans o mentre no tenen on viure.

«Auxili, auxili, policia». Aquests van ser els crits que, a les onze de la nit, van alertar els agents dels Mossos a la comissària de Ciutat Vella diumenge a les onze de la nit. A l’arribar al carrer de les Tàpies es van trobar un home, també sense llar, que estava a sobre d’una dona que dormia en aquest mateix carrer i que l’agredia sexualment. El presumpte agressor li havia retirat la pròtesi que porta a la cama, i s’estava abaixant els pantalons per violar-la.

Ella, de nacionalitat espanyola, feia poques setmanes que dormia al carrer de Barcelona, segons expliquen fonts policials. Ell, de 34 anys anys i de Libèria, va sortir emmanillat per un delicte d’agressió sexual. La dona, després de passar les proves mèdiques de l’Hospital Clínic de Barcelona, va ser atesa al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Notícies relacionades

El temor és que la dona agredida avui sigui l’enèsima d’un llarg historial d’agressions sexuals al carrer de Barcelona que ningú ha pogut veure ni aturar. La diferència, aquesta vegada, és que ella preferia dormir a prop de la policia, davant el temor de robatoris, pallisses o agressions sexuals de les quals són víctimes les persones sensesostre, especialment les dones. Des que es va decretar l’estat d’alarma, els Mossos han intensificat el seu treball per atendre i protegir les persones sense llar a Barcelona.

El 2019, un estudi de la UB xifrava que el 70% de les dones que dormen al carrer o en albergs municipals han sigut víctimes d’agressions masclistes en el passat o dins dels recursos municipals. Fa pocs mesos el consistori de Barcelona va obrir un alberg únicament per a dones, per mirar de resoldre aquesta brutal desatenció entre el col·lectiu. No tan sols són més fràgils que ells, també són minoria entre les persones sense llar i això fa que els recursos d’atenció no estiguin pensats per a elles ni les seves necessitats.