Coronavirus

Simón admet la possibilitat d’una quarta onada de la pandèmia

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries considera que, probablement, sigui de menor virulència i molt més lenta que les anteriors

GRAF9756  MADRID (ESPANA)  03 12 2020 - El director del Centro de Coordinacion de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad  Fernando Simon  ofrece una rueda de prensa este jueves en la sede del Ministerio de Sanidad en Madrid  EFE David Fernandez

GRAF9756 MADRID (ESPANA) 03 12 2020 - El director del Centro de Coordinacion de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad Fernando Simon ofrece una rueda de prensa este jueves en la sede del Ministerio de Sanidad en Madrid EFE David Fernandez / David Fernandez

1
Es llegeix en minuts

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut la possibilitat que es produeixi una quarta onada de la pandèmia, però el seu impacte dependrà de diversos factors, entre els quals, la campanya de vacunació.

«Per descomptat que és possible una quarta onada», ha assegurat el portaveu sanitari en la roda de premsa per donar detalls sobre l’evolució de la pandèmia, en què ha afegit: «Cal valorar quines característiques podria arribar a tenir, dependrà molt de la manera com baixem d’aquesta última i de com evolucioni la vacunació».

I en aquest sentit, ha precisat: «Si hi ha una quarta onada, precisament perquè cada vegada hi haurà molta més població vacunada, la probabilitat que sigui molt ràpida en l’ascens és cada vegada menor». 

«Probablement, sigui de menor virulència i molt més lenta», però si la variant britànica «ocupa l’espai dins del nostre territori», aquesta quarta onada podria «accelerar-se una mica».

Ha confirmat que hi ha detectats 479 casos de la variant britànica B117 del coronavirus, tot i que n’hi ha més que no s’han notificat, i a més s’han registrat dos casos de la sud-africana i un de la brasilera, que no han generat contagis secundaris. 

Notícies relacionades

Per això, ha dit que cal ser previnguts i avaluar com evolucionen les diferents variants. Tot depèn, ha insistit, «de com ens comportem i com es desescalin les mesures». 

En aquesta compareixença, Simón ha remarcat que «tot el territori espanyol està en nivell de risc màxim i no podem baixar en absolut la guàrdia fins que no estiguem en nivells de transmissió molt inferiors als d’ara».