La lluita contra la pandèmia

Salut vol vacunacions massives al Camp Nou i la Sagrada Família

El Govern demanarà al nou president del Barça que cedeixi l’estadi com a centre de vacunació

Salut vol vacunacions massives al Camp Nou i la Sagrada Família
1
Es llegeix en minuts

El Govern vol comptar amb espais amplis com el Camp Nou, la Sagrada Família o el MNAC per impulsar la campanya de vacunacions massives. Així, la Conselleria de Salut demanarà al candidat que surti escollit com a nou president del Futbol Club Barcelona que cedeixi el Camp Nou com a centre de vacunació, segons va avançar aquest dilluns a la nit TV-3. I no és l’únic espai amb què el Govern vol comptar per procedir a vacunacions massives. El director de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que l’Executiu català també contempla que la Sagrada Família i la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) siguin també centre de vacunació.

L’estadi blaugrana seria, així, un dels grans espais que les autoritats sanitàries preveuen per al moment en què es pugui començar la vacunació massiva de la població. L’Administració catalana calcula que en aquest moment podrà arribar a administrar 150.000 dosis diàries de la vacuna, i una de les fórmules que estudia és poder utilitzar espais grans amb facilitat d’accés.

La decisió final, no obstant, quedarà en mans del candidat que surti vencedor de les eleccions al club, que se celebren el 7 de març.

Segons el programa ‘Onze’, de TV-3, alts responsables de Salut ja han fet algun contacte amb els candidats, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, que en principi han rebut bé la iniciativa. Un factor important a tenir en compte és que, amb tota probabilitat, no es podran tornar a jugar partits amb públic fins que la població estigui immunitzada de la Covid.

Notícies relacionades

En l’estratègia catalana de vacunació, la Generalitat té previst desplegar no només els centres d’atenció primària, sinó també museus, universitats i altres grans equipaments esportius.

Argimon ha explicat que Salut busca llocs «emblemàtics» per enviar a la població el missatge de la importància de la vacunació. I ha expressat el seu desig que la Sagrada Família sigui un d’aquests espais, tot i que ha assenyalat que encara no s’ha iniciat cap gestió en aquest sentit. El secretari de Salut Pública ha puntualitzat que aquests espais s’utilitzarien en la fase general de la vacunació, no ara.