Un cas més

Dimiteix la regidora de Salut de Bonares (Huelva) per vacunar-se de Covid sense que li correspongués

La regidora demana perdó per l’«error» i al·lega que els sanitaris li van dir que rebutjarien la dosi si no l’hi posaven

Dimiteix la regidora de Salut de Bonares (Huelva) per vacunar-se de Covid sense que li correspongués
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Bonares (Huelva), Dolores del Rocío Galán Martínez, ha presentat aquest dijous la seva dimissió després que es conegués que la setmana passada va rebre una vacuna davant la Covid-19 sense que li correspongués, tal com ha confirmat l’alcalde de la localitat, el socialista Juan Antonio García.

García ha convocat aquest mateix dijous al migdia una reunió amb el seu equip de govern per abordar la qüestió, ja que circulava el rumor d’aquesta vacunació al poble i volia aclarir el que havia passat.

«Volia parlar amb el meu equip directament i per això vaig convocar la reunió». L’alcalde ha deixat clar que «cal ser determinants» i ha assegurat que, davant aquest comportament, no «li tremolaria el pols». No obstant, agraeix que no hagi sigut necessari demanar la renúncia a la regidora, ja que ha sigut ella qui ha presentat la seva dimissió, i ha lamentat el seu error perquè la regidora «ha treballat molt aquest temps».

La vacuna anava a ser rebutjada

La regidora, que ha arribat a l’equip de govern en aquest mandat, ha reconegut «l’error» en «un moment de debilitat» i ha demanat disculpes per això. La vacunació, ha explicat, es va portar a terme quan es trobava al centre mèdic acompanyant un familiar; en primera instància va rebutjar la vacuna, que va acabar acceptant després que els sanitaris li comuniquessin que, si no la utilitzava, la rebutjarien. 

Davant això, l’alcalde ha posat èmfasi que, davant la complicada situació actual, no es poden admetre errors «greus» com aquest i ha incidit en la rellevància de seguir els protocols corresponents, de manera que «cal vacunar-se quan a un li toqui».

Se salten la normativa

Notícies relacionades

Per la seva part, el diputat provincial del PP i regidor a l’Ajuntament de Bonares, Santiago Ponce, ha indicat que és «intolerable que hi hagi gent que se salti la normativa», que deixa clar quins són els grups prioritaris perquè se li administri la vacuna «sense que presumptament aquesta persona pertanyi a algun d’ells per rebre la primera fase de la immunització». 

«El que està clar en els protocols és que no hi ha cap grup de risc de regidors socialistes», ha assenyalat el popular, que ha lamentat que «abans podrien haver vacunat un gran dependent del poble o a qualsevol major que està esperant el seu torn per rebre la seva dosi».