Immunització davant la Covid

Exigeixen «explicacions» al Govern de Ceuta per la vacunació del conseller i alts càrrecs de Sanitat

Almenys quatre persones han rebut dosis sense formar part del grup objectiu de la primera etapa

Exigeixen «explicacions» al Govern de Ceuta per la vacunació del conseller i alts càrrecs de Sanitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del quart grup de l’oposició a l’Assemblea de Ceuta, Mohamed Ali (Caballas), va exigir aquest dimecres a última hora de la tarda al Govern autonòmic, que presideix Juan Vivas (PP), que donés «explicacions convincents» per la vacunació contra la Covid-19 del conseller de Sanitat, Javier Guerrero, entre altres alts càrrecs i tècnics del seu departament, segons informa Europa Press.

«Fonts del mateix Executiu local ens han confirmat que tant Guerrero com la directora general de Sanitat i Consum, Rebeca Benarroch, i almenys dos responsables tècnics més de la seva conselleria han rebut ja la primera dosi d’immunització contra la Covid-19», va assegurar el diputat regional en declaracions a Europa Press.

«La polèmica desencadenada en l’àmbit nacional per la vacunació de polítics com l’exconseller de Múrcia, que ja ha dimitit, i altres polítics de diferents partits exigeix», segons el parer d’Ali, «que el Govern de Ceuta deixi clar quins criteris s’han seguit i si en algun moment s’han vulnerat les pautes establertes en l’estratègia nacional».

Aquest document estableix que en la «primera etapa» de vacunació, quan es disposa d’un número «molt limitat» de dosis, els col·lectius que les han de rebre són quatre: residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat; personal sanitari de primera línia; la resta de personal sanitari i sociosanitari, i persones amb discapacitat que requereixen intenses mesures de recolzament per desenvolupar la seva vida (grans dependents no institucionalitzats).

Dins del personal sanitari de primera línia s’inclou «el de Salut Pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia», sempre «en funció del risc d’exposició».

Notícies relacionades

L’Executiu de Ceuta no s’ha pronunciat sobre el requeriment del líder de Caballas i ha convocat una compareixença davant els mitjans del conseller de Sanitat per a aquest dijous a les 11.30 hores, després que la que tenia pensat oferir dimecres a la tarda fos suspesa.

La ciutat autònoma va ser de les primeres regions a esgotar la primera partida que va rebre de la vacuna de Pfizer (1.005 dosis) i la setmana passada en va rebre 200 de la de Moderna. Dilluns es va fer càrrec de 975 mçes de la primera per «concloure el procés d’immunització de les persones que van ser vacunades en la fase inicial de l’Estratègia Nacional de Vacunació».