Catalunya supera el pic d’ucis de la segona onada

En les últimes 24 hores s’han notificat 22 crítics més, 69 morts i 3.992 contagis

1
Es llegeix en minuts

Els indicadors epidèmics a Catalunya han tornat a millorar avui per tercer dia consecutiu, tot i que el nombre de pacients a les ucis segueix en augment i ja s’ha situat en xifres superiories al pic de la segona onada, amb 612 pacients greus de Covid, 22 més que ahir. El 10 de novembre es va arribar al màxim de 594 pacients.

Quant a nous positius, se’n sumen 3.992, i ja són 466.565 les persones contagiades des de l’inici de la pandèmia.

Per tercer dia, ha tornat a disminuir tant el risc de rebrot com la velocitat de contagis i la positivitat, tot i que ha pujat també el número d’hospitalitzats, que passa de 2.788 a 2.825. La xifra de morts no deixa d’augmentar i s’han notificat 69 defuncions més per Covid en les últimes 24 hores.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG), índex de creixement potencial de l’epidèmia, ha baixat 31 punts des d’ahir i s’ha situat en 678, mentre que la velocitat de contagi (Rt), que mesura la rapidesa amb què es propaga l’epidèmia, s’ha situat en 1,09 –cada 100 infectats contagien 109 persones de mitjana– quan ahir era d’1,15. 

El resultat de les restriccions

Notícies relacionades

Els epidemiòlegs consideren que Catalunya ja ha arribat al pic de la tercera onada i a partir d’ara aniran millorant els índexs epidèmics gràcies als efectes de les mesures restrictives imposades a Catalunya des del 7 de gener i que s’han prorrogat de moment fins al dia 24, com el tancament perimetral per municipis durant tota la setmana, el tancament de centres comercials, gimnasos i comerços de més de 400 metres i la limitació horària de la restauració.

Malgrat aquesta millora dels indicadors, els responsables de Salut ja han advertit que la previsió és que les ucis encara poden rebre en els pròxims dies més pacients greus, que ja són gairebé els mateixos que el 10 de novembre, quan es va arribar al pic màxim de 594 pacients en les unitats de crítics en la segona onada, tot i que lluny dels 1.528 que hi va haver alhora el 6 d’abril del 2020.