Tercera onada

Els hospitals de Barcelona comencen a desprogramar per l’augment de la Covid

  • El Clínic i el Mar ajornen ja la seva cirurgia no urgent, mentre que la setmana passada ho van fer altres com el Parc Taulí de Sabadell o Can Ruti de Badalona

1
Es llegeix en minuts

L’increment de malalts afectats de la Covid-19 ha abocat els hospitals Clínic i del Mar de Barcelona a alterar la seva cirurgia quirúrgica no urgent, amb la desprogramació d’algunes intervencions o la no-programació de noves, respectivament. La setmana passada, van començar a desprogramar cirurgies no urgents hospitals com el Parc Taulí de Sabadell o Can Ruti de Badalona, entre d’altres.

Fonts dels dos centres hospitalaris han explicat solucions diferents per fer front a l’augment d’ingressos de pacients amb Covid, que aquest dimarts sumen a tot Catalunya 2.788 persones noves, de les quals 590 estan greus i ocupen llits d’uci.

Així, a l’Hospital del Mar s’han hagut de tancar dos quiròfans per aprofitar l’espai de les sales de reanimació per ocupar-les amb ‘malalts Covid’ i s’han deixat de programar algunes operacions no urgents.

Un portaveu d’aquest centre ha indicat que els últims dies ha augmentat la pressió amb més malalts crítics tot i que encara té «marge», especialment a l’edifici nou, per poder allotjar més pacients.

El Clínic

Al Clínic s’han començat a desprogramar algunes cirurgies no urgents a causa de l’entrada al centre de pacients Covid amb complicacions.

En canvi, a l’Hospital de Sant Pau no estan desprogramant cirurgies, però preveu fer-ho si la pressió assistencial continua pujant més endavant, igual que es va fer la setmana passada.

Per la seva banda, a l’Hospital de la Vall d’Hebron, el més gran de Catalunya, no s’ha desprogramat «res», de moment.

Notícies relacionades

La Vall d’Hebron compta amb disposar aviat, tot i que encara no s’ha anunciat una data concreta, amb el nou hospital polivalent que dependrà de la Vall d’Hebron i que també tindrà una uci, cosa que permetrà atendre més pacients amb coronavirus.

Aquest hospital polivalent, que s’ubica al recinte sanitari Pere Virgili, també al passeig de la Vall d’Hebron, ja està pràcticament acabat i s’hi destinaran uns 320 professionals sanitaris que hauran de sortir de la plantilla del Hospital de la Vall d’Hebron, segons va apuntar el Departament de Salut l’any passat quan es van presentar les obres d’aquest nou centre sanitari.