Del PSOE

L’alcaldessa de Torrecampo (Còrdova) es vacuna sense ser grup de risc

La dosi que li van inocular no «li ha sigut furtada a cap treballador del centre i, per descomptat, a cap resident», es defensa la regidora

L’alcaldessa de Torrecampo (Còrdova) es vacuna sense ser grup de risc
1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de la localitat cordovesa de Torrecampo, Francisca Alamillo (PSOE), s’ha vacunat contra el coronavirus sense pertànyer a un grup de risc, segons ha confirmat ella mateixa a les xarxes socials després de la denúncia feta pública pel PP a l’esmentat municipi. 

En el seu perfil de Facebook, la regidora socialista ha explicat que el 19 de desembre la residència de gent gran de Torrecampo, de la qual ella és presidenta, va remetre un document a la directora d’Infermeria de l’Àrea Sanitària corresponent indicant-li les persones (residents i treballadors) que desitjaven vacunar-se. 

La regidora assenyala que es va comunicar la relació que la vincula a la residència i el seu desig exprés de no ser vacunada fins que li correspongués pel grup de població a què pertany. 

«Quan comencen a realitzar-se els tests d’antígens i tenint en compte que visito la residència setmanalment com a component de l’organigrama al ser-ne presidenta i no com a càrrec polític, la infermera gestora de casos dona la seva autorització a què em realitzin l’esmentat test», assegura Alamillo. 

Segons explica, el 12 de gener arriben a la residència les vacunes i les infermeres inicien la vacunació sobre el document que posseeixen en aquell moment, si bé a la cita no hi acudeix una treballadora i una altra que en principi se l’anava a posar perquè no està prestant serveis per acabament de contracte. 

«Al final sobren dues vacunes i les infermeres van demanar a la direcció del centre que cridés dues persones ràpidament, i el director va dir que en 30 segons es presentarien dues persones», argumenta la regidora. 

Notícies relacionades

Davant aquesta situació i tenint en compte que havien indicat que «les persones de baixa no es vacunen», la direcció del centre «truca a l’auxiliar que inicialment estava al llistat però ara no està donant servei al centre» i «em truca a mi, com a presidenta, ja que acudeixo al centre cada setmana». 

Per tant, la dosi que li posen no «li ha sigut furtada a cap treballador del centre i, per descomptat, a cap resident», segons conclou l’alcaldessa.