Catalunya suma 122 morts i prop de 4.500 contagis per la Covid, que segueix sense fre

La xifra de persones ingressades i ocupació d’ucis continua a l’alça

Catalunya suma 122 morts i prop de 4.500 contagis per la Covid, que segueix sense fre
1
Es llegeix en minuts

L’epidèmia de la Covid continua agreujant-se a Catalunya, com a la resta d’Espanya, i ja són 2.541 les persones hospitalitzades amb la malaltia, una pressió sanitària que preocupa els responsables de Salut i que ja ha obligat a ajornar intervencions. La xifra de persones a les ucis també creix, quatre més que ahir, i se situa en 497. I el que és pitjor, en les últimes hores s’han notificat 122 morts.

Els indicadors epidemiològics indiquen que la pandèmia avança descontrolada, amb pronòstics desfavorables per als pròxims dies, amb un risc de rebrot (EPG), índex de creixement potencial de l’epidèmia, que ha pujat fins a 696 punts. 

Malgrat això, el responsable de Salut Josep Maria Argimon, mentre reconeixia ahir que les dades no anaven bé, veia certa llum: «Per primera vegada en els últims 40 dies, els positius en els tests d’antígens han canviat de tendència, són menys que el dimarts anterior», tot i que després es mostrava partidari de continuar una setmana més amb les restriccions a Catalunya, una cosa que ja ha decidit el Govern.

Notícies relacionades

La velocitat de propagació del virus (Rt) ha tornat a créixer i s’ha situat en 1,32 –cada 100 infectats contagien una mitjana de 132 persones–, cinc centèsimes més que la vigília, cosa que indica que l’epidèmia no es desaccelera sinó que continua creixent.

El nombre de casos confirmats de Covid, amb tota mena de proves, acumulats des de l’inici de la pandèmia el març del 2020 en suma ja 444.563, 4.473 dels quals han sigut comunicats en les últimes 24 hores.