‘Filomena’

Ayuso preveu que en dos dies se solucionin els problemes de mobilitat a Madrid

  • Si es compleix el vaticini de la presidenta de la Comunitat de Madrid, les escoles podrien reobrir dimecres

  • Encara continuen bloquejats per la neu la majoria dels carrers de la capital

Ayuso preveu que en dos dies se solucionin els problemes de mobilitat a Madrid
2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat aquest dilluns que «creu que en dos dies el problema de mobilitat estarà resolt a la Comunitat de Madrid», cosa que comportaria que es reobrin les escoles, que els treballadors puguin acudir sense problemes a la feina, que es proveeixin punts estratègics com Mercamadrid i torni la normalitat als hospitals i altres instal·lacions.

Tot i així, Ayuso ha reconegut que «quan han passat situacions relativament semblants a la Comunitat de Madrid», es triga tres o quatre dies perquè tota la neu desaparegui, «però les temperatures extrems provocaran que la neu hi sigui molt més temps i que es converteixi en plaques de gel, per la qual cosa trigarà molt més a desaparèixer» completament.

Així mateix, la cap de l’Executiu regional ha assenyalat que «la nevada ha sigut en bloc, no hi ha una zona de la Comunitat de Madrid afectada, sinó absolutament tota, ha sigut una nevada històrica que ha posat en perill 3.200 quilòmetres de carreteres, els 179 municipis i ha provocat que l’aeroport de Barajas hagi estat tancat tant temps per primera vegada en la història».

Declaració de zona catastròfica

Davant aquesta situació, Ayuso ha recolzat els alcaldes que sol·licitin que s’aprovi una declaració de zona catastròfica. «No hauria de ser un problema per a un Govern malgastador, perquè per a altres qüestions gasten embogidament», ha assenyalat a esRadio. Al seu torn, el ministre de Transport, José Luis Ábalos, no ha descartat aquest dilluns que es prengui aquesta decisió, si bé una vegada s’avaluïn els danys causats pel temporal, quan amaini.

Notícies relacionades

La Comunitat de Madrid continua aquest dilluns en el nivell 2 del Pla d’Inclemències Hivernals, cosa que implica que tots els equips d’emergències i seguretat estan treballant per recuperar la normalitat. Durant diumenge es van alliberar algunes vies i carrers de la regió, però encara continuen bloquejades per la neu la majoria de les calçades i donades les baixes temperatures, la neu s’està transformant en gel, cosa que complica les tasques de retirada i la mobilitat.

Els subministraments bàsics

Davant d’això, l’Executiu regional ha reiterat la seva petició als madrilenys que no utilitzin els vehicles, de manera que no es compliquin els serveis que estan treballant per facilitar l’arribada dels subministraments bàsics a hospitals, la cadena alimentària i gas per a la calefacció.