LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Pfizer redueix a la meitat la seva producció inicial de vacunes per problemes de subministrament

Una font anònima citada per ‘The Wall Street Journal’ també apunta incidències en els estàndards de qualitat

zentauroepp55820310 vacuna201110101908

zentauroepp55820310 vacuna201110101908 / DADO RUVIC

1
Es llegeix en minuts

Pfizer ha reduït a la meitat la seva produccióinicial de dosis de la sevavacuna contra el coronavirusperproblemesa lacadena de subministraments, segons ha avançat aquest divendres el diariThe Wall Street Journal. La farmacèutica tenia previst produir aquest any –el que queda d’aquest any– 100 milions de dosis, no obstant, ha reduït l’objectiu fins a les50 milions de dosis.

Segons recull el diari nord-americà citant un portaveu de la companyia, «ampliar l’escala de la cadena de subministrament de material ha tardat més de l’esperat».

Notícies relacionades

A més, ‘The Wall Street Journal’ cita unafont anònimadirectament involucrada en el desenvolupament de la vacuna que afirma que «alguns dels primers lots no van complir elsestàndards»de qualitat, cosa que ha provocat retards en la producció.

Pfizer espera que les autoritats reguladores dels EUA i de la UE li concedeixin l’autorització d’emergència per començar a distribuir l’injectable, cosa que podria produir-se aquest mateix mes. De fet,l’Agència Europea del Medicament preveu pronunciar-se sobre aquest permís abans del 29 de desembre. Els reguladors delRegne Unit han sigut els primers a autoritzar l’ús de la vacuna de Pfizer-BioNTechper al seu ús en aquest país.