LA DESESCALADA A CATALUNYA

Les reunions de Nadal a Catalunya: 10 persones de no més de 2 bombolles

Salut estudia si compta els menors de 14 anys entre aquest màxim de 10 persones

undefined54623308 barcelona  24 08 2020   pol tica    el presidente de la gene201030162847

undefined54623308 barcelona 24 08 2020 pol tica el presidente de la gene201030162847 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dilluns que durant les festes de Nadal les reunions podran ser de 10 persones. Surt així al pas de la incertesa creada per la idea plantejada pel Govern central de limitar a 6 persones les reunions de les celebracions nadalenques.

Argimon ha assegurat, doncs, que a Catalunya les reunions per la nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve o Cap d’Any podran ser de 10 persones. Ha advertit, no obstant, que aquestes persones podran ser només de dues bombolles familiars de convivència.

Això ja estava contemplat en el pla de desescalada de la Generalitat, concretament en la fase que començarà el 21 de desembre.

En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de La 2, i preguntat sobre si els infants es computaran entre aquestes 10 persones, Argimon ha assenyalat que «possiblement no comptaran», ja que s’ha demostrat que els nens «no són contagiadors». Ha dit que es considerarà infants els menors de fins a 14 anys.

Argimon ha remarcat, no obstant, que aquest aspecte encara s’està debatent i no hi ha presa una decisió. Salut ho decidirà, ha dit, entre aquest dilluns i dimarts per comunicar-ho després al Procicat. «Realment no són grans contagiadors i possiblement no haurien de comptar o podrien no comptar, però d’altra banda hi ha el fet que si obrim sembla que, bé, ara dues bombolles, i els nens...», ha valorat el secretari de Salut que apunta que potser es donaria una imatge de molta obertura.

Salut té previst fer públiques aquesta setmana unes recomanacions específiques sobre la manera de relacionar-se durant les festes de Nadal. Ha insistit en la necessitat d’anar amb compte en aquestes reunions familiars, sobretot si hi ha persones grans: «El nostre objectiu no ha de ser arribar a Nadal. L’objectiu és arribar al gener i febrer amb unes bones dades», ha dit. 

Compte amb els tests d’antígens

Notícies relacionades

Argimon ha advertit sobre la «falsa seguretat» que poden donar els tests d’antígens, de cara que hi hagi persones que es facin aquests tests per poder reunir-se per Nadal, i ha explicat que tot i que donés negatiu es podria estar covant la malaltia, i ha puntualitzat que aquesta persona seria menys transmissora.

Preguntat per si les farmàcies catalanes podran fer aquests tests, Argimon s’ha mostrat partidari que ho facin «les que puguin i vulguin» quan s’aprovi la seva administració en elles, però ha apuntat que no seran gaires, perquè han de tenir espais i estar equipades, i ha concretat que les farmàcies petites no podran perquè fer-ho suposa un frotis nasofaringe i això genera aerosols.