CELEBRACIONS FAMILIARS

Catalunya estudia la fórmula '10 adults més nens' per als àpats de Nadal

El conseller Sàmper explica que el Govern es planteja que els petits no comptin en el còmput per la seva baixa capacitat de contagi de la Covid

Catalunya estudia la fórmula '10 adults més nens' per als àpats de Nadal
Es llegeix en minuts

El Periódico

El conseller d’InteriorMiquel Sàmper, ha explicat que el Govern de Catalunya estudia amb els tècnics la possibilitat d’excloure els nens del còmput per a les limitacions de persones que poden acudir als àpats de Nadal (que en principi seran 10), ja que els experts han constatat que tenen baixa capacitat de contagi.

«L’estem parlant a nivell de Procicat. És veritat que [els nens] tenen una capacitat de contagi molt inferior, però això ho ha de decidir la part sanitària del Procicat i del Govern», ha afirmat en una entrevista a l’emissora RAC-1 recollida per l’agència Efe.

En tot cas, ha remarcat que s’ha de tenir clar que aquestes festes no seran com les altres: «No podem pretendre superar la segona onada amb la màxima garantia d’evitar-ne una tercera pensant que el Nadal serà com l’any passat».

7 i 8 de desembre, sense confinament municipal

Sobre el pont de la setmana que ve, Sàmper ha apuntat que el Govern ara per ara no preveu  ampliar el confinament municipal de cap de setmana a tots els dies del pont de desembre, amb la qual cosa a partir de dilluns dia 7, a les sis del matí, els catalans podran moure’s lliurement per la comunitat.

«El confinament de cap de setmana comença dijous a les 22.00 hores i acaba dilluns a les 6.00 hores. El pont té una part dins d’aquest confinament de cap de setmana i una altra fora, i en principi no tenim prevista cap modificació», ha dit.

Et pot interesar

Amb tot, Sàmper ha precisat que les mesures que es prenen «són vives» i s’adaptaran en funció de com evolucionin les dades de contagis de coronavirus en la comunitat.

Al ser preguntat sobre això, el conseller ha obviat endinsar-se en la reestructuració de la cúpula dels Mossos d’Esquadra, en la qual ha negat haver intervingut.