«SI ELS INDICADORS DE SALUT SÓN BONS»

Colau demana al Govern reobrir hostaleria, cultura i gimnasos amb aforament limitat a partir del 23 de novembre

L'alcaldessa de Barcelona insta a avisar «amb temps» del pla de desecalada als sectors afectats perquè es puguin organitzar

zentauroepp54829610 colau201104191500

zentauroepp54829610 colau201104191500 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern que «si tots els indicadors epidemiològics evolucionen favorablement» plantegi la reobertura de bars, restaurants, gimnasos i equipaments culturals amb aforament limitat a partir del 23 de novembre, dia que l’Executiu català ha fixat per iniciar la desescalada. Una desescalada en principi limitada a les activitats a l’aire lliure i les terrasses de la restauració.

Colau ha criticat aquest pla de desescalada, que ha considerat que «no és veritat» perquè «no és una reobertura» real: «Bars, restaurants, teatres, cines, gimnasos seguiran tancats», ha afirmat. «No diguem coses que no són», ha dit en al·lusió a l’anunciada reobertura del 23-N.

L’alcaldessa ha afirmat que aquests sectors estan a punt del col·lapse econòmic –ha apuntat que amb la reobertura de les terrasses bars i restaurants contemplada en el pla de desescalada no salven els seus negocis– i ha plantejat que, sempre que les dades d’evolució de la pandèmia siguin bones, el 23-N es podria plantejar la seva reobertura amb un aforament limitat, que podria ser, ha dit, del 40% o del 50%

Notícies relacionades

I dit això, Colau ha urgit al Govern a planificar de forma realista i amb un «horitzó real» la desescalada. En aquest sentit, ha demanat que s’informi i avisi amb anterioritat els sectors afectats, «no el dia abans», perquè puguin organitzar la seva tornada a l’activitat. 

Ha lamentat que tota la pressió recaigui sobre els sectors econòmics quan «no s’han fet els deures» –com reforçar l’atenció primària o proveir-se de test d’antígens–, i ha demanat més diàleg entre les conselleries de la Generalitat, en al·lusió a les discrepàncies entre Salut, Interior i Empresa.